• DOLAR 32.587
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.402
  • ...
Bir İğneyle Hayatları Karartıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birkaç saniyede bir çocuğun hayallerine gölge düşüren hatanın cezasına 10 yıldır karar verilemedi. Asliye Hukuk Mahkemesi veYargıtayarasında kalan dosya, en son Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından idari yargıya gönderildi.

Selim Y.,12 Eylül2001’de henüz 7 yaşında iken boğaz ağrısı ve iltihabı şikayetiyleSSKhastanesine götürüldü. Acil servis doktoru N.V, antibiyotik yapılmasına karar verdi. İlaç hemşire S.K tarafından tatbik edildi. İlacın üzerinde “damara vurulmaz” uyarısı bulunmasına rağmen hemşire S.K., iğneyi siyatik sinirine zerk etti.

Bu ilaçla küçük Selim felç oldu. Aile sorumlular hakkında önce Kartal Asliye Hukuk Mahkemesi’ne toplam 75 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Mahkemenin 17.7.2002 tarihli kararında çocuğun babasının SSK’lı olduğu ve davanın Borçlar Kanunu uyarınca iş mahkemelerinde görülmesi kararı verildi. Bu karar Yargıtay tarafından da onanınca dosya Kartal 2. İş Mahkemesi’ne gönderildi.

İş Mahkemesi, Adli Tıp raporu doğrultusunda sorumluları 37 bin TL maddi, 25 bin TL de manevi tazminata mahkum etti. Ancak Yargıtay 21.Hukuk Dairesi, davaya Asliye Hukuk Mahkemesi’nin bakmasını belirterek, yerel mahkeme kararını bozdu. Dosya bu sefer Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderildi. Kartal 4.Asliye Hukuk Mahkemesi, 2008 ‘de 37 bin TL maddi 15 bin TL manevi tazminat cezasına hükmetti. Sağlık Bakanlığı’nın itirazı üzerine dosya üçüncü kez Yargıtay’a geldi. Yargıtay 4.Hukuk Dairesi, Selim’in, hizmet kusuru nedeniyle davanın idari yargıda açılmasını istedi. Yargıtay kararına yerel mahkeme direnince dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun gündemine geldi. Kurul da idari yargıya gidilmesi gerektiğini belirtti. 10 yılıdır hukuk savaşı verilen Selim için her şey sil baştan başlayacak.

AİLESİ AİHM’E BAŞVURACAK

Hilal’in hukuk savaşı sekiz yıldır sürüyor

Hİlal Tahmaz henüz 1.5 yaşındayken bir gece ateşlendi ve ailesi tarafından İkitelli’deki özel bir hastaneye götürüldü. İddiaya göre küçük kızın penisilin iğnesine alerjisi olup olmadığı kontrol edilmeden iğne yapıldı. Ve küçük Hilal’in sağ bacağı felç oldu. Tahmaz Ailesi çocuklarını yeniden aynı hastaneye götürdü. Doktorlar ‘Yapılacak bir şey yok’ dedi.

AncakİstanbulÜniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yapılan tetkiklerde küçük kızın sağ bacağındaki sinirlerin tahrip olduğu belirlendi. Bir temizlik şirketinde çalışan baba Mehmet Tahmaz, 8 yıl süren yerel mahkeme sürecinin ardından gerekirse davayı AİHM’e götüreceğini söyledi. Baba Tahmaz, “İlk baştahastaneihmali kabul etti, hatta doktoru işten çıkartmıştı. Şişli Etfal Hastanesi tarafından hazırlanan son raporda, kızımın sağ ayağındaki sinirlerin tahrip olduğu tespit edildi. Elimde 15’e yakın rapor var. Artık bu çilenin bitmesini, mağduriyetimizin ortaya çıkmasını istiyoruz. Yargıdan sonuç alamazsam, AİHM’e gideceğim” dedi.

STAR GAZETESİ
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir