• DOLAR 32.503
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2435.512
  • ...
"Bu harekât bittiğinde 350 bin kişi Afrin`e dönecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Miyajima'yı makamında kabul eden Şahin, kentteki Suriyeli mülteciler ve Afrin operasyonu ile ilgili bilgiler verdi.

Dünya tarafından kabul gören Suriyeli mültecilere yönelik Gaziantep'e özel bir göç yönetimi modelini Japonya'nın gerçek dostluğu sayesinde oluşturduklarını bildiren Şahin, "Japon ve Türkiye halkı en zor zamanlarda bir araya gelerek dünyanın daha yaşanabilir, daha adaletli bir dünya olması için çok sağlam duran iki halktır. Güçlü bir şekilde sesimizi dünyaya duyurmamız gerekiyor." dedi.

"200 milyon lira hibe desteği almayı başardık"

"Hibe programlarından yeteri kadar destek alabilmeniz için önce kurumsal kapasitenize paralel olarak projeler üretme gücünüzün olması gerekiyor." diyen Şahin, şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü, güçlü kurumsal yapısıyla altyapı çalışmalarında hibe desteği aldı. Dış Kaynaklardan Sorumlu Daire Başkanlığımız 200 milyon lira hibe desteği almayı başardı. Yaşanan zorlukta ciddi bir devlet desteğinin yanı sıra biz bu dış kaynaklardan güçlü hibe desteği alarak halkımızın yaşam kalitesini aşağıya çekmeden ciddi bir yatırım hamlesine dönüştürdük. Bu bakımdan örnek bir belediyeyiz."

"Toplamda bir milyon kişinin vatanına geri döneceğini düşünüyoruz"

Afrin operasyonuna da değinen Şahin, "Fırat Kalkanı operasyonuyla, Cerabluslular Cerablus'a ve El-Bablılar El-Bab'a döndüler. Zeytin Dalı Operasyonu da devam ediyor. Bu harekât bittiğinde 350 bin kişi Afrin'e, toprağına kavuşacak. Toplamda bir milyon kişinin vatanına geri döneceğini düşünüyoruz. Bir taraftan aldığımız bu desteklerle büyük yatırımlar yaparken bir taraftan da biz, komşularımızın kendi toprağına dönmesi noktasında da onları destekliyoruz. Güvenli bölge, huzur koridoru oluşunca iki yönlü çözümü yakından takip edeceğiz."diye konuştu.

"Bu iki halkın da sorunsuz bir şekilde birlikte yaşadığını gözlemliyoruz"

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Miyajima ise, "Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in söylediklerini ivedilikle Tokyo ile paylaşacağım. Sizin bu girişiminizle 500 bin Suriyeli mültecinin sıcak bir ortamda kaldığını gördük. Sizin yükünüzü azaltmaktan bizler de büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Mültecilerin şehirde kalması uzuyor. Suriyelerle, Gaziantepli yerel halkın bu birlikte yaşama pratiği de karşımıza çıkıyor. Sizler bu noktada dikkatli ve girişimci bir şekilde konuya yaklaştınız. Bu iki halkın da sorunsuz bir şekilde birlikte yaşadığını gözlemliyoruz. Ankara'da uluslararası yetkililer de Gaziantep'in Suriyeli mülteciler konusunda büyük bir başarıya imza attığını, tüm dünyaya mükemmel bir model olduğu kanaatindeyiz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şahin, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima'ya günün anısına fincan takımı hediye etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir