• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
3 Çocuğun Elindeki Barut Dolu Şişe Patladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Olay, Çankaya Kırlangıç Sokak ile Kader Sokak kesişimin de meydana geldi. Emircan Karatuç (12), Ramazan İpek ve Atilla adlı üç arkadaş ellerine geçirdikleri bir teneke kutusuna barut koydu. Arkadaşlardan birisi elindeki çakmağı tenekeye götürerek çaktı. Çakmaktan çıkan ateş Emircan Karatuç’un elindeki barut dolu kutuyu patlattı. Patlamanın şiddetiyle Emircan Karatuç’un başparmağı koptu, diğerlerinin ise saçları yandı. Şiddetli patlama sesi duyanlar durumu polise ve itfaiyeye haber verdi. Olay yerine çok sayıda polis geldi.

Patlama sesini duyan çevredeki vatandaşlar da hemen olay yerine koştu. Gördükleri durum karşısında şaşkına dönen vatandaşlar anında çocuklara müdahale etti. Bir çocuğun parmağının koptuğunu görenler hemen kopan parmağı aramaya başladı. Parmağı arayan vatandaşlara patlama ihbarını alan polis ve itfaiye ekipleri de katıldı. Olay yerine gelen ambulans yaralı çocukları hemen Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

Hastaneye kaldırılan çocuk ameliyata alınırken, polis kopan parmağı bularak biran önce hastaneye yetiştirmek için büyük çaba harcadı. Fakat polisin ve itfaiye ekiplerinin saatler süren aramalarından bir sonuç alınamadı ve kopan parmak bulunamadı.

Çevredeki görgü tanıkları patlamanın çok büyük olduğunu ve patlama nedeniyle park halindeki araçlarının dahi sarsıldığını belirtirken, polis şiddetli patlamaya yol açan maddeleri çocukların nasıl elde ettiğini anlamaya çalıştı. Çevredekileri dinleyen polis olayla ilgili inceleme başlattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir