• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Safitürk davası yine ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından Derik İlçe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün 10 Kasım 2016 tarihinde el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın 7'nci duruşması, bugün saat:10.00'da başladı.

Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 8'i tutuklu 15 sanık yargılanıyor. Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmaları alındı.

Çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunan sanıklar Devran Aslan, Tahsin Erdaş, Şerif Mesutoğlu, Mehmet Deniz, Ahmet Deniz, Fikret Bağı, Fikret Deniz ve Vedat Erol ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanıklar, savunmalarında Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk olayı ile ilgili hiçbir ilgilerinin olmadıklarını belirterek, suçlamaları reddetti. Tutuklu sanıklar, tahliyelerini talep ettiler.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 16 Nisan'a erteledi.

İstenilen ceza

İddianamede, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün katledilmesi ile ilgili 15 şüpheli hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 54 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

PKK adına asıl üst kontrol görevini zabıta görevlisi Vedat Erol'un yaptığı ifade edilen iddianamede, saldırıya ilişkin şüphelilerin birbirlerini psikolojik olarak motive ettikleri de vurgulandı. (M. Salih Keskin - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir