• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Halı Örtüsü Nedir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halı örtüsü, çeşitli kumaşlardan üretilen, son zamanların popüler ev eşyalarından biridir. Bu örtüler, hem eşyaları kirlenmekten korur hem de halı yıkama masraflarını yarı yarıya indirir.  Çünkü halı örtüleri, kirlendiklerinde kolaylıkla yıkanabilirler. Böylece kişiler, sık sık halılarını yıkamak ya da yıkatmak zorunda kalmazlar.

Halı Örtüsü Modelleri Nelerdir?

Halı örtüsü modelleri oldukça çeşitlidir. Bu modeller arasında çiçek desenleri olduğu gibi, geometrik şekilli olanları da bulunmaktadır. Bunların yanında kendinden desenli ve düz modellerde tercih edilenler arasındadır. Kişiler halı örtüsü modelleri arasından, ev dekorasyonlarına en uygun olanını tercih edebilirler.

Son zamanların popüler ev eşyalarından halı örtüleri, değişik kumaşlardan üretilebilirler. Bu kumaşlar; polar, welsoft ve dijital olmak üzere üçe ayrılır. Ancak bunlar arasında en çok kullanılan kumaş türü welsofttur. Welsoft kumaştan imal edilen halı örtüsü modelleri, hem yumuşacık dokularıyla hem de kaymaz özellikleri ile kişilerin dikkatini çekmekte ve fazlasıyla tercih edilmektedir.

Halı örtüleri, halıların kirlenmesini ve eskimesini önleyen çok kullanışlı eşyalardır. Ayrıca evlerin dekorasyonunu da destekler, odaların çok daha şık görünmesini sağlarlar. Evinde değişiklik arayanlar ve yeni halı almaya fırsatı olmayanlar, piyasadaki birbirinden farklı ve şık halı örtüsü modelleri arasından kendi zevklerine en uygun olanını tercih edebilirler.

Halı Örtüleri Elektrikli Süpürge İle Süpürülebilir Mi?

Halı örtüleri, halıya çok yakın bir dokusu olan welsoft kumaştan üretildikleri için halıya sıkıca tutunurlar. Bu sebeple elektrikli süpürge ile süpürülmeleri de oldukça kolaydır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. O da elektrikli süpürgeniz halınızı havaya kaldıracak kadar kuvvetliyse düşük devirde kullanmanızdır. Bunun yanında süpürgelerin tırtıklı ucu yerine düz uçlar tercih edilmelidir. Bu şekilde kullanım örtülerin çok daha kolay süpürülmesini sağlar.

Halı Örtüsü Fiyatları

Halı örtüsü alacaklar fiyat sebebiyle genellikle tereddüt yaşamaktadırlar. Ancak halı yıkama ve yeni bir halı alma masrafları düşünüldüğünde, bu fiyatları çok da fazla değildir. Halı örtüsü fiyatları, kullanılan kumaşın özelliklerine ve halının ölçülerine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, 6 metrekare bir halı örtüsü, 4 metrekare halı örtüsüne göre daha maliyetlidir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir