• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
"Kudüs Ümmet-i Muhammed`in birinci meselesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs'ü, siyonistlerin başkenti ilan etmesi kararıyla ilgili "Kudüs, Ümmet-i Muhammed'in birinci meselesidir. Kudüs'ün işgaline göz yummak ve ona karşı sessiz kalmak ne tarih nezdinde ne de Allah katında asla affedilecek bir durum değildir." dedi.

"Bizler, alınan bu karara karşı herkesi, karşı durmaya ve tepkilerini ortaya koymaya çağırıyoruz." diyen Karadaği "ABD Başkanı'nın Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak ilan etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. ABD Başkanı yarım asra yakındır işgal altında bulunan Kudüs'ü yine siyonistlerin Filistin topraklarını işgal edişinin yıldönümünde onlara takdim etmek istiyor." ifadelerini kullandı.

Arap ve Müslüman liderlere de seslenen Karadaği "Muhakkak ki Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın sorumluluğu sizlerin omuzundadır. Çünkü Allah, Kudüs ile Mescid-i Haram'ı birbirine bağlamıştır. Sizler Amerika'nın bu despot ve saldırgan tutumuna karşı elinizden gelen bütün yolları denemelisiniz. ABD Başkanı'nın bu kararı İslam ümmetine karşı bir savaş ilanı anlamına geliyor. Çünkü Kudüs Müslümanların ve Filistinlilerin ebedi başkentidir." şeklinde konuştu.

Karadaği açıklamasının sonunda şunları söyledi: "Yapılmak istenen bu işgal girişimi kabul edilebilir bir durum değildir ve tamamen yasadışıdır. 'Filistin meselesinin hak ve hukuk çerçevesinde, uluslararası gözlemciler nezninde, barışçıl yollarla çozülmesi gerektiği' aldatmacası artık sona ermelidir. Şunun bilinmesi lazım; Kudüs meselesi bütün Ümmet-i Muhammed'in birinci meselesidir. Kudüs'ün işgaline göz yummak ve ona karşı sessiz kalmak ne tarih nezdinde ne de Allah katında asla affedilecek bir durum değildir. Bizler Dünya Müslüman Alimler Birliği olarak herkesi Filistin halkına ve Kudüs'e sahip çıkmaya çağırıyoruz. Çünkü Kudüs İslam'ın ve Filistinlilerindir. Kudüs İslam'ın iki kıblesi, Hazreti Muhammed'in miraca yükseldiği muhaddes mekandır." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir