• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
Bingöl'de Doğu Guta'daki sivillere yönelik saldırılar protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu Guta'daki insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla, Bingöl'de Sabah namazında bir araya gelen Bingöl Üniversitesi İslami Gençliği öğrenci kulübü öğrencileri, Merkez Ulu Camisinde kılınan sabah namazı sonrasında Genç Caddesi Saat Kulesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması okuyan Huzeyfe Yokuş, Esed rejimi kuşatmasında bulunan Doğu Guta'da sivillerin dört yıldır katliamlara maruz kaldığını söyledi.

 "Doğu Guta toplu mezara dönüşmek üzere"

Dört yıldır Esed rejiminin kuşatması altında bulunan Doğu Guta'nın, toplu mezara dönüşmek üzere olduğunu belirten Yokuş, "İlk olarak 2013 yılında sarin gazıyla vurulan bölgede, son 3 ayda 700'den fazla kişi hayatını kaybetti. Adeta yeni bir srebrenista katliamının yaşandığı Doğu Guta'da son 3 gündür esed rejiminin aralıksız bombardımanları sonucu 58'i çocuk 42'si kadın olmak üzere 368 sivil hayatını kaybetti. Saldırılarda 17si hastane olmak üzere 22 sağlık merkezi hedef alındı. İlaç bulunamıyor, hayatını kaybeden yaralıların sayısı her geçen gün artıyor ve dünya suskun! Nereden ya da hangi dünya görüşünden bakılırsa bakılsın ortada işlenmiş bir insanlık suçu, bir vahşet vardır. Peki, dünya nerede?" ifadelerini kullandı.

"Allah (celle celaluhu) zalimlerin yaptıklarından habersiz değildir"

İslam ülkeleri liderlerinin birçoğunun kendi mevki ve makamlarını kaybetmemek adına cılız sesler çıkarmaktan başka bir icraatlarının olmadığını belirten Yokuş, İslam İşbirliği Teşkilatının da katliamları kınamaktan öteye geçemediğini söyledi.

Yokuş, "Hangi statü, hangi menfaat insan hayatından daha değerli olabilir. Unutulmamalıdır ki tarih, zalimleri ve menfaatleri uğruna adalet duygularını zalimlere peşkeş çekenleri unutmayacak, yazacaktır ve Allah zalimlerin yaptıklarından habersiz değildir ve mutlaka hesapları görecektir." dedi.

"Tepkisizliğimizin hesabını bizden sonraki nesillere nasıl verebiliriz?"

"Biz biliyoruz ki 80'li yıllarda Halepçe katliamı ile 90'lı yıllarda Srebrenitsa katliamı ile dünyayı Müslümanlara dar eden zalimler, 21.YY' da da Doğu Guta ile aynısını yapmaya çalışıyorlar." diyen Yokuş, şu ifadelere yer verdi:

"İnancı düşüncesi ne olursa olsun, gücü nispetinde herkes, bu katliama tepki göstermelidir. Bu, insanlığa karşı bir sorumluluktur. Cehenneme çevrilen bir dünyaya olan tepkisizliğimizin hesabını bizden sonraki nesillere nasıl verebiliriz? Bizler Müslümanlar olarak bu katliamın faillerini lanetliyoruz."

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi. (Hakan Koldaş-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir