• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Macron ve Merkel, Putin ile ateşkesi konuşacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, BM'nin Suriye'de ateşkes kararının bugünden itibaren uygulanması ve Suriye'de barışın sağlanması konularında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecekleri bildirildi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle Esed rejiminin düzenlendiği saldırılarda sivillerin katledildiği Doğu Guta'dan tıbbi tahliyelerin yapılabilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) bir aylık insani ateşkes kararının alındığı hatırlatılarak, "Gelecek saat ve günlerde bu kararın somut olarak uygulanması konusunda son derece dikkatli olacağız. Ateşkese riayet edilmesi gerekiyor ve insani yardım konvoyları, şiddet ve kıtlığa en çok maruz kalan yerleşim yerlerine gecikmeden ulaşabilmelidir. Acil tıbbi tahliyeler engellenmeden yapılmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

Astana sürecinin garantörleri Rusya, Türkiye ve İran başta olmak üzere ilgili ülkelerin tümünün, kararın tamamen uygulanması için gelecek günlerde harekete geçmesinin gerektiği belirtilen açıklamada, Fransız lider Macron ve Almanya Başbakanı Merkel'in bugünden itibaren ateşkes kararının uygulanması için Rusya lideri Putin ile görüşecekleri bildirildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir