• DOLAR 32.583
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2421.797
  • ...
3 yıldır tamamlanmayan Kur`an kursu yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şirvan'ın Pirinçli köyü Muhtarı Mehmet Yıldırım, yapımına 3 yıl önce başlanan Kız Kur'an kursu inşaatının maddi imkânsızlıklardan dolayı tamamlanamamasından dolayı yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediklerini söyledi.

Yıldırım 3 yıl önce başlanan Kız Kur'an kursu inşaatının bütün resmi işlemlerinin tamamlanmasına ve bu mesele için Ankara' ya kadar gidip katıldığı muhtarlar toplantısında meseleyi Cumhurbaşkanı Yazı İşleri Müdürüne bir dilekçe ile sunmasına rağmen herhangi bir cevap alamadığını söyledi.

"Kurs inşaatı 60 bin TL ile bitirilebilecek bir iş değil"

Bütün resmi evrakları hazırlayıp Diyanet İşleri Başkanlığına sunduğunu fakat yapılan yardımın çok az olduğunu söyleyen yıldırım, "Kız Kur'an Kursu inşaatına başlamadan önce bütün resmi evrakları hazırlayıp Ankara Diyanet İşleri Başkanlığına sundum. Diyanet, ilk etapta sadece 10 bin TL yardım gönderdi. İnşaatın birinci katını tamamladıktan sonra tekrar resmi evraklarımı Diyanete gönderdim. Bu sefer de 50 bin TL para yollandı fakat böyle büyük bir maliyet gerektiren inşaat 60 bin TL ile bitirilebilecek bir iş değil." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Muhtarla toplantısına katıldığını anlatan Yıldırım, yaşadıkları sorunları külliyedeki yetkililere aktardığını ifade etti.

Yıldırım, "Hazırladığım 3 önergeyi Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemine sundum. Birinci önergem Siirt- Pervari arasındaki yoldu. Yolda 2 eşeğin dahi zor geçtiğini ve 70 seneden beri herhangi bir onarım yapılmadığını yazdım. 2'nci olarak 250 köylünün kullandığı ve bütün gelirlerini bu sulama kanalından sağladığı betondan yapılan sulama kanalıydı. 1980 yılından bu yana herhangi bir bakım ve onarımdan geçmediğini belirtim. 3'ncü olarak köyde 3 yıl önce inşaatı başlayan kız Kur'an kursuydu. Kursun tamamlanması için hazırladığım dilekçeleri Cumhurbaşkanımızın Özel Kalemine verdim fakat halen bir cevap alamadım. Ben yetkililerden bu medresenin tamamlanması için yardım bekliyorum. Şahsım adına herhangi bir talepte bulunmuyorum; ben sadece Allah için, milletim için, Diyanetim için bu medresenin tamamlanmasını istiyorum." diye konuştu.

 Kızlarımız dinlerini, diyanetlerini öğrenecekler bir yere sahip olsun

Tek amacının kızların dinlerini öğrenecekleri bir yere sahip olmaları istediği olduğunu söyleyen Yıldırım, "Yapımına başladığımız Kur'an kursu 3 yıldan buyana kendi imkânlarım ve köylülerin yardımı ile Kur'an Kursu inşaatını bir noktaya kadar getirebildik. Bütün Müslümanlardan yardım talep ediyorum. 30-40 köyün bulunduğu bir bölgede kız Kur'an kursunun bulunmaması ve büyük bir ihtiyaç olduğundan dolayı böyle bir işe girişmeyi tercih ettim. Eğer yardım edilir ise kursun içerisine öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak, yatma yeri, mutfak ve benzeri büyün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yaparız çünkü buna yerimiz müsait; oldukça geniş bir alana sahip yerimiz var." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir