• DOLAR 32.535
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2425.171
  • ...
`Kudüs Allah`ın ve Peygamber efendimizin emanetidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İslami Direniş Hareketi'nin siyasi lideri Meşal Kudüs Gecesi Konferansından satır başları;

Neden Mayıs ayında ABD Kudüsü başkent ilan etti? Filistinlilerin sürgün edildiği Nakba büyük felaket Mayıs ayında başlamıştı. 70 yıl sonra ikinci bir hezeyan yeni bir Nakba amacıyla bu girişimde bulundular. Kudüs bizim sinir ucumuz. Kudüs bizim ruhumuz canımız. Kudüs için sonuçsuz bir savaşa girmeye hazırız. İslam ümmeti tek bir vücut olarak duruş sergileyebilseydik ABD buna cesaret edemezdi.

Abdulhamit döneminde Müslümanlar Filistin için herşeylerini ortaya koyabiliyorlardı. Erdoğan islam ülkelerini istanbul'da topladı ama bazı liderler onu yanlız bıraktı. ABD'nin kararı sonrası ne yapmalıyız? Bu karar açıklanır tepkiler olur ABD vazgeçer diye düşünülebilir ama vazgeçmediler. Hepberaber bu karara karşı tepkileri sürdürmeye devam etmeliyiz. Ve sadece liderlere bırakamayız bu işi halklar olarak cesaretle karşı durmalıyız.

Türkiye halkı bir zulme karşı nasıl karşı duruluru 15 temmuz da gösterdi. Bizi Kudüse bağlayan nedir? Önce Allah'ın emanetidir Kur'an'da ifade edildiği gibi aynı zamanda Osmanlı Sultanları harbe çıkmadan Efendimizin sakalı şeriflerini ziyaret eder feyiz alırlardı. Kudüs'te bizim feyiz alıp yola devam edeceğimiz bir duraktır bereket limanıdır.

Kudüs'te ne kadar nasibimiz var? Mavi marmara şehitleri bu nasibi aldılar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir