• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İslam davası şehitlerin kanıyla kök salmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanlığı, "Şubat Ayı Şehadet Ayı" etkinlikleri kapsamında şehitleri anma programı düzenledi.   Programda konuşan HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Başkanı İlyas Kaya, şehitlerin kanlarının İslam davasını diri tuttuğunu söyleyerek, "İslam davası şehitlerin kanıyla kök salmıştır" dedi.

Midyat Kocatepe Ortaokulu Kültür Salonunda düzenlenen programa HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Başkanı İlyas Kaya, bazı kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile âlimler, kanat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programın yapıldığı salon hınca hınç doldu.

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından açılış konuşması yapan HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Said Teken, misafirlere programa katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Şiir ve şehitleri konu alan ezgiler okunduğu programda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı.

"Şehitlerin misyonunu devam ettirmeliyiz"

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Başkanı İlyas Kaya, şehitlerin kanlarının İslam davasının diri kalmasını sağlayan can damarı olduğunu belirterek, şehitlerin bu misyonunu Müslümanların devam ettirmesi gerektiğini söyledi.

Kaya, "Mücadeleleriyle tarihe iz bırakan birçok şahsiyet bu ayda şehit olmuştur. Bunun için Şubat ayına 'Şehadet Ayı' denilmiştir. Hasan El Benna, Malkolm X, İzzettin el Kassam, Abbas Müsavi, İskilipli Atıf Hoca ve Molla Zeki bu şehitlerden sadece birkaçıdır. Şehadet kaybetmek değil kazanmaktır, ilerlemektir. Durağanlaşmak değil ivme kazanmaktır. Ümitsizliğe düşürmek değil aşka gelmektir."

"İslam'ı sokak sokak gezerek anlatmalıyız"
 
Şehadetin kolay kazanılan bir makam olmadığını belirten Kaya, Müslümanların bu makama ulaşabilmek için gecelerini gündüzlerine katarak İslam'ı tebliğ etmesi gerektiğini ifade etti.

Kaya," Sokak sokak Midyat'ı gezerek İslam davasını anlatmamız gerekir. Bugün İslam'a aç olan birçok insan var. Ve bizim onlara gidip davamızı bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Biz, gençliğimize ve burada bulunan tüm kardeşlerimize diyoruz ki; eğer Şehadeti kazanmak istiyorsak elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. İslam davasını sokak sokak, belde belde, bina bina, her tarafa götürmemiz gerekiyor." dedi.

"İslami dava şehitlerin kanıyla kök salmıştır"

Tarih boyunca İslami davanın, şehitlerin aziz kanlarıyla sulandığını ifade eden Kaya, şehitlerin kanlarının vahdetin harcı olduğunu söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İslami dava tarih boyunca şehitlerin aziz kanlarıyla kök salmış, büyümüş ve meyvesini vermiştir. Bir beden için kalp ne ise, bir toplum içinde şehit odur. Nasıl kalp vücudun tüm organlarına kan pompalayıp canlı tutuyorsa, şehitler de toplumun kurumuş damarlarına ulaşarak canlı tutarlar. Dolayısıyla şehitler İslam toplumunu hep diri tutar. Vahdet ve birliklerini sağlamlaştırır. Müstekbirlere karşı teyakkuza geçirir ve İslam'a düşmanlık edenlere, düşmanlık edenlerle dost olunmayacağını tesciller. Bu kadar ulvi olan şehadet makamı ucuza elde edilecek bir makam değildir. Şehadete namzet olanlar, şehadete aday olanlar şehit gibi yaşamalı ve rızayı ilahi için maldan, candan ve serden vazgeçmelidirler. Şehadet ölümlerin en şereflisidir. Şehadet aşığın maşuka kavuşmasıdır. Şehitler ab-ı hayat içenlerdir. Dolayısıyla ölümsüz olurlar. Şehitler Allah'ın misafirleridirler ve Allah katında rızıklandırılırlar. Şehitler için, peygamberlerin bile gıpta ettiği makamlar vardır."

"Bizim arkadaşlarımız gece zahit gündüz mücahit olacaklar

Konuşmasının sonunda Kaya şunları söyledi," Bizler de Hür Gençlik olarak, sahabenin şehadet sevdasının kitaplarda kalmadığını bir kez daha göstereceğiz inşallah. Hasan El-Benna'nın söylediği gibi; bizim gençliğimiz, bizim gençlerimiz, bizim arkadaşlarımız gece zahit gündüz mücahit olacaklar. Gençler! Bir Müslüman olarak, yeryüzünde Allah'ın huzurunda secde etmeyen tek bir fert kalmayıncaya kadar İslam'ın hâkim kılınması için kendimizi görevli hissederek bu misyonla hareket etmeliyiz."

Yasin Börü ve Midyat şehitleri unutulmadı

Programda ayrıca 6-8 Ekim şehitleri Yasin Börü ve arkadaşları ile Midyatlı şehitler Seyyit Hüseyin Yeşilmen ve Muhammed Ali Kılıç için dua edildi. Program yapılan dua ile sona erdi. (Süleyman Tunç- İLKHA)
















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir