• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Sefer görev emri nasıl sorgulanır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vatandaşların sıkça kullandığı e-Devlet portalından Personel Sefer Görev Emri Sorgulama panelinden sefer görev emrinizin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. e-Devlet'e giriş yapabilmek için T.C kimlik numaranızın yanı sıra e-Devlet şifrenizin de olması gerekmektedir. Yaklaşık 3 haftadır e-Devlet üzerinden soyağaçlarını sorgulayabilen vatandaşlar, şimdi de sefer görev emri sorgulama konusunda araştırmalara başladı.

Sefer görev emri nedir?

Bu emir kapsamında askerliğini yapan ve tezkeresini alan vatandaşların bir süre sonra oluşan askeri ihtiyaç nedeniyle yeniden askere alınması mümkün oluyor. Savunma Bakanlığı savaş ve diğer ihtiyaçlar halinde askere alınacak vatandaşların sefer görev emrinde, hangi birliğe katılacaklarını da düzenli olarak bildiriyor.

Sefer görev emrim var mı, nereden öğrenebilirim?

En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebiliyor. Bu emrin sorgulanabileceği adres şöyle: https://www.turkiye.gov.tr/personel-sefer-gorev-emri-sorgulama

Bu haberler de ilginizi çekebilir