• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Değeri yaklaşık 25 bin TL, yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erzincan'ın Tercan ilçesinde yol kontrolünde bir yolcu otobüsünde yapılan aramada, piyasa değeri yaklaşık 25 bin TL olan "Tukan" cinsi kuş ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Tercan İlçesi E/80 karayolu üzerinde bulunan Mercan yol kontrol ve arama noktasında dün yapılan yol kontrol ve aramasında, İran'dan İstanbul'a sefer yapan İran plakalı bir yolcu otobüsünde, İranlı M.K.A. isimli bir yolcu tarafından ülkeye girmesi izne tabi olan ve kaçak yollarla sokulduğu tespit edilen, yolcu koltuğunun altına gizlenmiş bir kafes içerisinde, "Tukangiller" familyasından Güney Amerika'nın Tropikal ormanlarında yaşayan, kırmızı uçlu siyah büyük gagalı, güçlü ayaklı, kısa ve yuvarlanmış kanatları olan 4/5 renk tüy tonuna sahip ve piyasa değeri yaklaşık 25 bin TL olan "Tukan" cinsi kuş ele geçirildiği ifade edildi.

Şüpheli İran uyruklu M.K.A. isimli kişi hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem başlatıldığı ifade edilen açıklamada, bu kişinin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

İdari işlem başlatıldığı belirtilen açıklamada, ele geçirilen "Tukan" cinsi kuşun Erzincan Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildiği ifade edildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir