• DOLAR 32.454
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2477.434
  • ...
Gaziantep`te 14 şüpheli tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te farklı tarih ve yerlerde hırsızlık, yankesicilik ve gasp olaylarıyla ilgili gözaltına alınan 32 kişiden 14'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

İş yerinden hırsızlığa 3 tutuklama

Kentte son zamanlarda farklı tarih ve yerlerde meydana gelen hırsızlık, yankesicilik ve gasp olaylarıyla ilgili geniş bir çalışma başlatıldı.

Şehitkâmil ilçesi 1. Organize Sanayi Bölgesinde bir iş yerinden çeşitli tarihlerde 9 LCD televizyonun çalınması olayı ile ilgili yapılan çalışmada, olayı aynı işyerinde çalışan M.S, H.Y.Y. ve Ö.Ç isimli şüphelilerin gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Şüpheliler düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alınırken, çalıntı televizyonları satın aldıkları belirtilen A.I, A.Ö ve B.K, isimli şüpheliler de yapılan çalışmalar sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Çalıntı televizyonlardan 4'ü şüphelilerden elde edilerek mağdurlarına teslim edilirken, haklarında yapılan yasal işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen M.S, H.Y.Y ve Ö.Ç isimli şüpheliler tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Motosiklet hırsızlığından 4 şüpheli tutuklandı

Yine, Şehitkâmil ilçesinde motosiklet hırsızlığı suçundan Y.A. ve M.A, isimli şüpheliler yapılan çalışma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin yapılan incelemelerinde 20 Şubat 2018 günü 2. Organize Sanayi Bölgesi sosyal tesisler içerisinde bulunan bir iş yerinden değişik markalarda 2 LCD televizyon ile 2 monitör çaldıkları tespit edildi.

Bu şüpheliler ile birlikte olaya karıştıkları anlaşılan A.K. A.K. ve Ö.D. isimli şüpheliler de yapılan çalışma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Bu olay ile ilgili ise gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 4'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Çalınan malzemelerden değişik markalarda 2 LCD televizyon ve 2 monitör şüpheli şahıslardan elde edilerek olayın mağdurlarına teslim edildi.

İş yerinden hırsızlık yapan 8 şüpheli tutuklandı

Ayrıca, Şehitkamil İlçesi Güvenevler Mahallesi'nde bir iş yerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak çalışmalarda da olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen M.A. A, M.G, F.A, A.S, A.S, M. A. B, V.S ve F.B isimli 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Okuldan hırsızlığa bir tutuklama

Şahinbey ilçesi Süleymanşah Mahallesi'nde bulunan bir okulda meydana gelen hırsızlıkla ilgili çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma sonucu H.Y. isimli şüpheli okuldan çaldığı malzemelerle birlikte yakalanıp gözaltına alındı.

H.Y.'nin okuldan daha önce çaldığı belirlenen malzemeleri sattığı anlaşılan 3 şüpheli de gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli 2 kişi gasptan tutuklandı

Ayrıca, Şahinbey ilçesinin Onur Mahallesi'ndeki bir camiye namaz kılmaya gelen ismi açıklanmayan kişinin cebindeki 800 lira ile cep telefonu ile Ulaş Mahallesi'ndeki bir bakkalın da 500 lirasının gasp yöntemiyle çalınmasıyla ilgili ise M.T.D. ve H.Y. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Yapılan araştırmalarda M.T.D.'nin ayrıca 2 hırsızlık, bir yivli ve yivsiz silahlarla, bıçak ve diğer aletleri sırf saldırıda kullanmak amacıyla taşımak suçundan ve ayrıca cezaevi firarisi suçlarından olmak üzere 4 ayrı suçtan arandığı, H.Y.'nin ise hırsızlık suçundan arandığı tespit edildi. Emniyette ifadeleri alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Çalıntı otomobille kapkaç yapan şüpheliler tutuklandı

Öte yandan, 2 otomobil çalan ve bu otomobillerle 4 ayrı kapkaç olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir