• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Türkiye Teknoloji Buluşmaları Gaziantep`teydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Bu yılki ana teması "Dijitalleşme ve e-ticaret" olarak belirlenen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ekonomi Bankası iş ortaklığı ile Turkcell ana sponsorluğunda Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen Teknoloji Buluşmaları konferansı yoğun ilgi gördü.

"DİJİTALLEŞME GÜNLÜK YAŞAMIN AYRILMAZ BİR PARÇASI"

1980'li yıllardan önce sık sık elektrik kesintileri yaşandığını belirten Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, şimdilerde ise teknoloji bağımlısı olduğumuzu, bir saat telefonsuz kaldığımızda, kısa bir süre internet yavaşladığında bile insanların yadırgadığını söyledi. Teknolojik gelişim süreci hakkında bilgi veren Hıdıroğlu, hızlı bir gelişim süreci yaşandığını ve 1980'den sonra kişisel bilgisayar ve internet ile tanıştığımızı belirtti.

İNTERNET KÜLTÜREL VE EKONOMİK BİR GÜÇ

Hıdıroğlu, "Dijital çağ bir devrim gibi görülebilir ama aslında önceki nesillerin fikirlerinin geliştirilmesine dayanıyor. Bu değişim dijitalleşmeyi günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası hâline getirdi hatta günlük yaşantımızı yönlendiren bir güç oldu. Bill Gates 2000 yılında diyor ki, ‘Önümüzdeki yıllar internet, çalışma, yaşama ve öğrenme şeklimiz üzerinden daha da derin bir etkiye sahip olacak. Bu teknoloji her cihazda anında ve kesintisiz iletişim ve ticaret yaparak 21. yüzyılın başında gelen en önemli kültürel ve ekonomik güçlerden biri olacak.' Bugün Bill Gates'in de dediği gibi internetin kültürel ve ekonomik bir güç haline dönüştüğünü çok açıkça görebiliyoruz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir