• DOLAR 32.439
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2478.785
  • ...
"Şanlıurfa`nın 5 bin öğretmen açığı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GAPTEM) toplantı salonunda kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek sorularını cevapladılar.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Erin, tarım alanında Şanlıurfa'ya çok büyük yatırımların yapıldığını ifade ederek, 2018 yılının da birçok okulun temelinin atılacağını ve birçok kamu kaynağının yatırıma dönüşeceğini söyledi.

"Şanlıurfa'nın 5 bin öğretmen açığı var"

Daha sonra bir konuşma yapan Bakan Fakıbaba ise 2018 yılında 3,5 milyar değerinde 280 tane okulun açılacağını belirterek, 2019 yılında Şanlıurfa'nın eğitimde Türkiye ortalamasını yakalayacaklarını söyledi.

Şanlıurfa'nın 5 bin öğretmen açığının olduğunu ifade eden Fakıbaba, "2018 yılında 3,5 milyar yani 280 tane okulun Şanlıurfa açılmış olacağını göreceğiz. Ve inşallah buna 3 bin derslik daha ilave edeceğiz. 2019'da bunu bitirdiğimizde artık eğitimde Türkiye ortalamasını yakalamış olacağız. Tabi 5 bin öğretmen açığımız var. Biz milletvekillerimizle il başkanımızla valimizle bütün teşkilatımızla sivil toplum örgütleri ve basınımızla Urfa'yı yakından takip ediyoruz. Kafamda 'Şanlıurfa'da bunu yapabilir miyiz?' gibi bir soru yok. Şanlıurfa'da her şey yapılacak. Ama her şey biter mi? Bitmesi mümkün değil. Her şeyi hallettiğiniz zaman hayat bitmiş demektir. Siz çok güzel şeyler yapacaksınız, halk daha fazlasını isteyecek. Siz yapacaksınız. Bu bir döngü. Böyle devam edecek." ifadelerini kullandı. (Hüseyin Sayhar, Mehmet Demir - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir