• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Erdoğan: Afrin merkezinde yeni bir strateji sürdüreceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonuna ilişkin "Bu sabah itibarıyla 1873 teröristi etkisiz hale getirerek 415 kilometrekare civarında bir alanı kontrol altına aldık. Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra harekâtı yeni bir stratejiyle sürdüreceğiz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, partililere hitap etti.

Konuşmasında Afrin operasyonuna yönelik açıklamalarda da bulunan Erdoğan, "Türkiye'nin güney sınırlarını terör örgütlerinden koruma kararlılığını her geçen gün daha fazla gösteriyoruz. Ülkemizde misafir ettiğimiz kardeşlerimizin sayısı 3 buçuk milyona ulaştı. Suriyeli kardeşlerimizin burada barınmaları için elimizden geleni yaptık. Suriye'deki saldırıların topraklarımıza kadar ulaştığını gördük. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 bin km'lik alan temizlenmiş oldu. Burada yaşayan insanlar topraklarına dönmüş oldu." dedi.

Erdoğan "Bugün 35'inci gününe giren Zeytin Dalı Harekatı'nda adım adım Afrin'e ilerliyoruz. 1873 teröristi etkisiz hale getirdik, 100 köy kontrol altına alındı. Derdimiz 3 buçuk milyon insanı kendi evlerine, topraklarına nasıl gönderebiliriz. Derdimiz budur. Bölgedeki hâkim tepeler büyük ölçüde teröristlerden temizlendiği için harekatın bundan sonraki kısmının daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Hava şartları kötü. Zaman zaman kar, sis, yağmur oluyor. Askerimiz kar, kış, bora demeden yoluna devam ediyor. Ülkemizin varlığı sadece teröristleri ve terörist sevicileri rahatsız ediyor. İnşallah en kısa sürede Afrin'i teröristlerden temizleyerek birçok insanın yurtlarına dönmelerini sağlayacağız. Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekâtı sürdüreceğiz. Bizi bu dönemde en çok üzen kimi müttefikimiz ülkeler. Be vicdansız, be ahlaksız, Doğu Guta'da her gün çocuğun, yaşlının, gencin öldürülmesinden rahatsızlık duymuyorsun. Bu harekattan rahatsızlık duyuyorsun. Biz sivil terörist ayırt etmeseydik, Afrin çoktan bitmişti. Biz Kemal efendinin ağzıyla da hareket etmeyiz. Ne Gabar ile ilgili bir derdin var, tendürek ile ilgili bir derdin var, ne Cudi ile ilgili bir derdin var. Derdin yok ki, onlarla sadece iş birliğin var. PKK'lı teröristleri kırk kılığa sokarak, meşrulaştırma çalışmalarını biz yüzlerine vurmaktan usandık, onlar hala utanmadılar. Münbiç'teki en tepeden başlayan söylemlerini ortaya koyduğumuz yüzlerce dosya var. Bunu söylediğimizde haklı olduğumuzu söylüyorlar. Türkiye'nin artık oyalama taktiklerine karnı toktur. Bu yaz hem terör örgütleri hem de onları destekleyenler için sıcak geçecektir. Önce Münbiç'i, Fırat Kalkanı bölgesini temizleyerek hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir