• DOLAR 32.501
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2423.757
  • ...
"Bir toplumu çöküntüye götüren en büyük etken zinadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zina konusunda, "Avrupa Birliği sürecinde yanlış yaptık" özeleştirisinin ardından gündeme gelen zinaya ilişkin yasal düzenlemeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Molla Seyit Abdurrahim Baskın, toplumun selameti için zinanın yasaklanması gerektiğini söyledi.

Zina ve zinaya götürecek yollardan uzak durulması gerektiğini belirten Baskın, "Öpüşmek, mesajlaşmak, tokalaşmak gibi eylemler zinanın öncüleridir. Bu gibi eylemler zinayı çağrıştırıyor. Düşünen bir insan, düşünen bir toplum için İslamiyet'in bu tür eylemlerden uzak durulması gerektiğini emrediyor. Cenabı Allah Müslümanların bu tür eylemlerden uzak durması gerektiğin söylüyor. İslam literatüründe zina, iki yabancının, kadın ile erkeğin bir araya gelip cinsel ilişkide bulunmasıdır. İslamiyet'e zina olayını gözle görülmediği sürece buna cezai bir müeyyide uygulaması söz konusu değildir. Bu yapıldığında 4 şahit olması veya kendileri itiraf etmesi gerekir. Bu İslam'ın bir emridir." dedi.

"Zina bütün dinlerde ve İslam'da kıyamete kadar yasaklanmıştır"

Allah, Kur'an'da "zinaya yaklaşmayın çünkü o çok kötü bir yoldur" ayetini hatırlatan Baskın, "Hazreti Âdem'den (as) bugüne kadar baktığınızda 124 bin Peygamber gönderilmiş bu 124 bin Peygamberin ümmetinde zina serbest olmamıştır. Bütün ümmetlerde zina yasaklanmıştır, Hristiyanların hakiki İncilinde, Yahudilerin hakiki Tevrat'ında, zina haram ve yasaklanmıştır. İslamiyet'te ise kıyamete kadar yasaklanmış bir fiildir. İslamiyet'in emrettiği bir kuraldır. Zaten genel olarak baktığınızda İslam âleminin sıkıntılarının en büyük müsebbibi zinadır." ifadelerini kullandı.

"Biz Müslümanız ve İslam'ın emrettiği şekilde yaşamamız lazım"

Eskiden toplumun kendini muhafaza ettiğini yabancı kişilerle bir araya gelmediğini söyleyen Baskın, "Eskiden kadınlarımıza baktığımızda hayâ, utanma daha fazlaydı. Maalesef bu televizyondaki, internetteki gayri ahlaki ortamlar her şeyi berbat ediyor. Yani biz Türkiye olarak bir Almanya, İsviçre hele Amerika hiç değiliz. Biz Hristiyan bir ülke değiliz, biz Yahudi bir millette değiliz. Biz Müslümanız ve İslam'ın emrettiği şekilde yaşamamız lazım, İslam neyi emrediyor ise o kuralları tatbik etmemiz lazım bir Hristiyan kendi inancını tatbik ediyor ise elbette ki Bir Müslüman kendi inancında hareket etmesi lazım." şeklinde konuştu.

"Bir toplumu çöküntüye götüren en büyük etken zinadır"

Bir toplumu çöküntüye götüren en büyük etkenin zina olduğunu vurgulayan Baskın, "Eğer bizim aile yapımız kuvvetli ve İslami bir yaşantıya sahip olursak, mahallemiz temiz olur, mahalle temiz olursa şehrimiz temiz olur. Yani her şey ailede başlıyor. Anne ve babanın çocuklarına sahip çıkması lazım, zinanın haram olduğunu, yabancı bir erkek ile yabancı bir kızın bir arada olamayacağını, hele hele tokalaşmanın olmaması gerektiğini ve bunun İslam'ın bir emri olduğunu anlatması gerekiyor. Cenabı Allah bunu emrediyor. Yani toplum zinaya bulaştığında, toplum felakete gider. Şu an ki kanunlar içerisinde zina suç teşkil edilmesine yönelik bir madde konulması lazım. Toplumun ve ailenin korunması için bu elzemdir."

"Zinanın haram olduğu okullarda öğretilmesi gerekir"

Zina yapanlar için hapis cezası uygulanması gerektiğini söyleyen Baskı, "Bu yapılan fiilin okullarda bir suç olduğu derslerde öğretilmelidir. Bu eğitimde çok önemli bir mesele, zinanın haram olduğu, günah olduğu, yabancı bir erkek ile bir kızın bir araya gelemeyeceği, kızlarımızın İslam'a uygun örtünmesi gerektiği noktasında bir eğitimin çocuklarımıza verilmesi gerekir." dedi. (Murat Orhan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir