• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Gençlik Merkezleri arası bilgi yarışması sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında "Kim Bilir" sloganıyla Türkiye Geneli düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Bilgi Yarışması Van İl Birinciliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İpekyolu Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

14-17 ile 18-25 yaş aralığındaki gençlerin katıldığı lise ve üniversite düzeyinde iki farklı kategorideki bilgi yarışmasında il birinciliğini kazanan gençler 17 Mart 2018 tarihinde Erzincan'da gerçekleştirilecek olan bölge finallerinde Van'ı temsil edecekler.

İpekyolu Gençlik Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Bilgi Yarışması Van İl Birinciliğine, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik Merkezleri Koordinatör Şube Müdürü Sunullah Erçek, Okul Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gençlik Merkezleri arası bilgi yarışmaları açış konuşmasını gerçekleştiren, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Türkiye geneli yapılan ve il müdürlüklerimiz organizasyonluğunda gerçekleştirilen gençlik merkezleri arası bilgi yarışması il birinciliğine ilimizden gençlerimizin bu denli fazla katılım sağlamaları bizleri gerçekten çok muttu ediyor. Gençlik Merkezleri arası bilgi yarışmalarına ilimizden 9 gençlik merkezimizden katılım sağlayan bütün öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyor, Bu yarışmalar neticesinde 14-17 ile 18-25 yaş kategorilerinde ise birinci olarak ilimizi, 17 Mart 2018 tarihinde Erzincan'da yapılacak olan bölge finallerinde temsil edecek gençlerimize de şimdiden başarılar diliyorum."

İpekyolu Gençlik Merkezini dolaşarak yapılan etkinlik ve kurslar hakkında kursiyer ve eğitmenlerden bilgi alan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından ilimizin en büyük nüfusuna sahip olan İpekyolu ilçemizdeki gençlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik tamamının ücretsiz olduğu, İpekyolu Gençlik Merkezimizde yapılan etkinlik, faaliyet ve kurslarımızı gerek sosyal medya gerek basın ve gazetelerimizde sık sık takip ediyor, ve çok beğeniyoruz. İnşallah bu güzel projelerle ilimizden başarılı sonuçlar alarak yarı final ve final yarışmalarına katılan arkadaşlarımız ilimize oradan da güzel sonuçlar ile döneceklerdir. Ben şimdiden bu yarışmalara katılan bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyor, kendilerine ilimiz adına katılacakları yarı final ve final yarışmalarında ise başarılar diliyorum." dedi.  

Gürpınar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vural İnal, Gençlik Merkezi Çalışanı ve Gençlik Liderlerinin jüri üyeliğini yaptığı yarışmalar neticesinde 14-17 yaş kategorisinde Van İpekyolu Gençlik Merkezi gençleri birinci olurken, 18-25 yaş kategorisinde ise Erciş Gençlik Merkezi gençleri birinci oldu. Birinci olan gençlik merkezlerimiz 17 Mart 2018 tarihinde Erzincan'da yapılacak olan Gençlik Merkezleri Arası Bilgi Yarışması Bölge Finallerinde ilimizi temsil edeceklerdir.(İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir