• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Genelkurmay: 30-40 araçlık konvoy vuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı, "terör örgütlerine ait 30-40 araçtan oluşan ve içinde teröristlerle silah ve mühimmat taşıyan" konvoyun, Afrin'in güneydoğusundan şehre yaklaşırken tespit edildiği ve kentten 15 kilometre kadar uzaktayken kara ateş destek vasıtalarıyla vurulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait 30-40 araçtan oluşan ve içinde teröristler ile silah ve mühimmat taşıyan konvoyun, Afrin'in güneydoğusundan şehre yaklaşırken tespit edildiği" belirtildi.

Açıklamada, bu konvoyun şehirden 15 kilometre kadar uzakta olduğu sırada kara ateş destek vasıtalarıyla vurulduğu duyuruldu. Açıklamada ayrıca "Harekât sırasında yalnızca PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait anılan konvoy hedef alınmış ve her zaman olduğu gibi sivillerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir." ifadesi kullanıldı.

TSK salı günü de Afrin'e doğru ilerleyen Suriye rejimi milis güçlerini vurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan olayın ardından, "O dosya da o şekilde şimdilik kapanmış vaziyette. Dün Sayın Putin ve Sayın Ruhani'yle yaptığımız görüşmelerde bu konularda zaten mutabakatımız var." demişti.

YouTube TSK'nın Afrin videosunu sildi

Video paylaşım sitesi YouTube, TSK'nın Afrin'e girmek isteyen konvoyun vurulduğu paylaştığı videoyu sisteminden sildi.

Afrin'e girmek istediği belirtilen bir konvoyun vurulduğunu gösteren görüntüler TSK'nın YouTube hesabına yüklendi ve Twitter'dan paylaşıldı. Ancak YouTube, videoyu "rahatsız edici içeriğe sahip olduğu" gerekçesiyle kaldırdı.

Videoya ulaşmak isteyenlerin karşısına "Bu video, YouTube'un şiddet barındıran veya görsel açıdan rahatsız edici içeriğe ilişkin politikasını ihlal ettiği için kaldırıldı." uyarısı çıkıyor. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir