• DOLAR 32.366
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2325.165
  • ...

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çiftçi Buluşması Programı"nda yaptığı konuşmasını değerlendirerek, çiftçiye verilecek mazot desteklemesinin çiftçiyi mutlu ettiğini belirti.   

Karaaslan, 20 Şubat'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen "Çiftçi Buluşması Programı"na katıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarım ve hayvancılığın gelişmesi üzerine yaptığı açıklamalarını olumlu bulduğunu söyleyen Karaaslan, çiftçiye büyük bir külfet olan mazot masraflarının yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanacak olması üreticileri mutlu etti.

Karaaslan şunları söyledi: "Buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ülke çiftçisine birçok müjdeler verdi. Bunlardan en çok önemsediğimiz ve üretimi ciddi anlamda artıracak olan desteklemelerde ve çiftçiye büyük bir külfeti teşkil eden mazot masraflarının yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanacak olması üreticilerimizde büyük bir sevinçle karşılanmıştır. İki yıla aşkın süredir gündemde olan bu desteklemenin 23 Şubat itibariyle hayata geçiriliyor olması memnuniyet vericidir."

'300 Koyun Projesi' ülke ekonomisine fayda sağlayacak

300 Koyun Projesi'nin ülkede hayvancılığın gelişmesi için yapılan önemli bir adım olduğunu söyleyen, Karaaslan, "Ülkemizin özellikle bu dönemde yaşanmış olduğu hayvan kıtlığının önemli ölçüde giderecek, kırsal kesiminde üretime katılması ile ülke ekonomisine büyük fayda sağlanacaktır. Bu tür desteklemelerin daha planlı bir şekilde devam etmesi halkımız tarafında talep edilmektedir. Ülke çiftçisine yapılan bu gibi desteklemeleri için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Tarım Bakanımıza ve emeği geçenlere çiftçilerimiz adına teşekkürlerimizi sunarız." şeklinde konuştu. (İLKHA)