• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Antalya kıyıları, Muğla, Çorum, Amasya, Samsun, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle hafif yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzeybatı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güney, Marmara'da ve Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Kütahya ve Muğla çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Antalya kıyılarının hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısının hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge genelinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Şırnak çevrelerinin hafif yağmurlu, Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusunun aralıklı hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, 13

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, 11

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, 17

Manisa: Parçalı ve çok bulutlu, 16

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, 19

Antalya: Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı, 18

Ankara: Çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde hafif yağmurlu, 13

Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu, 12

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, 6

Hakkari: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı, 5

Diyarbakır: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı hafif yağmurlu, 16

Denizlerde hava durumu

Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz aralıklı hafif yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, sabah saatlerinde doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (40 km/sa) kuvvetinde; Dalga:0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege'nin güneyi öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı; Rüzgâr: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), kuzeyi 6 (50 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, sabah saatleri ile akşam saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, kuzeyi 1,0 ila 2,0m, Kuzey Ege'nin kuzeyi yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz yer yer sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan, batısı ile akşam saatlerinde geneli kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), sabah saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısı sabah saatlerinde 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Van Gölü: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, doğusu zaman zaman güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir