• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Çalıştırılan çocuklar için mobil ekip oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Batman İl Müdürlüğü, yaptığı açıklamayla sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik mobil ekip oluşturulduğunu belirtti.

Başbakanlık Genelgesi ile sokakta çalıştırılan çocukların tespiti için Mobil Ekiplerin kurulduğu ifade edilen açıklamada, "Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Mobil Ekibi, alan çalışması yapıyor, sokakta çalışan/çalıştırılan çocukların tespiti konusunda, halkın yoğun olduğu yerlerde çalışıyor, okul ve aile görüşmeleri yapıyor. Yapılan okul görüşmelerinde çocuğun devam durumu ve akademik başarısı hakkında bilgi alınıyor, aile görüşmesinde ise çocuğun yaşadığı ailenin ekonomik, sosyal, kültürel yapısı inceleniyor. Aileye çocuğun sokakta çalışmaya devam etmesi durumunda karşılaşabilecekleri ihmal, istismar ve yaptırımlar konusunda geniş bilgi veriliyor, bu çocuklara ait sayısal veriler oluşturuluyor." denildi.

"Tespit edilen çocuklar, spora yönlendirilecek"

Açıklamanın devamında, "Verilere göre çocukların sosyo-ekonomik profilleri belirleniyor, sokakta çalışan/çalıştırılan çocuklara yönelik hizmetlerin ve ihtiyaçların tespiti yönünde kurumumuzun imkânları doğrultusunda aile görüşmeleri yapıldıktan sonra çocuğu sokağın riskli ortamlarından uzak tutmak için Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlüğü'ndeki kurslara, aileler ise ihtiyaçları dâhilinde sosyal hizmet ve sosyal yardımlara yönlendiriliyor." ifadelerine yer verildi.

"Aile ya da olumsuz arkadaş çevresi, çocuğu sokağa itiyor"

Sokakta çalışan çocukların, eğitim çağında ise eğitim-öğretim sistemine kazandırıldığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Okula devam etmeyen çocuklar eğitim-öğretim sistemine ya da mesleki eğitime yönlendiriliyor. Çocuk sokağın riskli ortamlarından uzaklaştırılıyor. Mobil Ekip olarak çocuğun sokakta çalışmasını engellemek ve çocuğu sokağın riskli ortamlarından uzak tutmak için çocuk ve ailelerde bilinçlendirme çalışmaları yapılarak ailelerle birebir görüşmeler yapıldı, sokakta çalışan/çalıştırılan çocukların gerek ailelerin bilgileri dahilinde sosyo-ekonomik sebeplerden dolayı gerekse bilgileri dışında olumsuz arkadaş çevresinden dolayı çalıştığı, yapılan aile görüşmeleri neticesinde tespit edilmiştir."

"11 ayda 407 çocuğa ulaşıldı"

Açıklamada, Mobil Ekiplerle, sokakta yaşayan veya çalıştırılan çocukların tespitine yönelik yapılan alan çalışmalarında "Alo 183" hattına gelen çağrılarla, sokakta çalışan/çalıştırılan çocukların tespiti, okul ziyaretleri ve aile görüşmelerinin ivedilikle yapıldığı aktarıldı.

Mobil Ekip olarak 1 Aralık 2016-17 Ekim 2017 tarihleri arasında 407 çocuğa ulaşıldığı ifade edilen açıklamada, 2018 yılının başından bugüne kadar da 27 çocuğa ulaşıldığı bildirildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir