• DOLAR 32.514
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2500.346
  • ...

HÜDA PAR Tuşba ve İpekyolu ilçe teşkilatlarından oluşan iki heyet, Van'da Oto Sanayi sitesi ile Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan'ın başkanlığındaki bir heyet, Van Oto Sanayi esnafını ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Tasan, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde çeşitli sorunların dile getirildiğini ve bu sorunlara yönelik çözümler üretmeye çalıştıklarını belirtti.

"Üretim ve istihdamın yoğun olduğu bu bölgeye yetkililer ilgisiz kalmamalı"

Oto sanayi sitesinin bozuk yollarına işaret eden Tasan, "Sanayi esnafının her seferinde dile getirdiği sorunların başında mevcut yoların bozukluğu geliyor. Bu bozuk yolların sanayi esnafını ve müşterilerini etkilediği açıkça ortadadır. Üretim ve istihdamın yoğun olduğu bu bölgeye yetkililer ilgisiz kalmamalı. Daha önce dile getirdiğimiz bu sorunu bir daha dile getirerek, ilgili kurumları bu sorunlara çözüm getirmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz." dedi.

Sanayi sitesinin temizlik sorunu da yaşadığını hatırlatan Tasan, "Sanayide sorun haline gelen çöplerin zamanında toplanmaması ve sanayi içi temizliği, sanayimizin imajı açısından kötü bir görüntü oluşturuyor. Buradan ilgili ve yetkili kurumlara, bu kötü görüntünün önüne geçerek bu soruna çözüm bulmaları çağrısında bulunuyoruz." diye belirtti.

Esnafın işsizlikten yakındığını belirten Tasan, "İşsizlik, esnafın kanayan yarasıdır. Van ilimizdeki işsizliğin bitmesi için farklı fabrika veya Yerli otomobil fabrikasının Van'da yapılması gerektiğini dile getiren esnaf, işlerin yokluğundan şikâyetçi. Bir an önce yetkililer işsizlik sorununu daha iyi ele almalıdır. Aynı zamanda büyük işletmelerin kurulması ile Ahilik kurumu çok büyük yara aldı." değerlendirmesinde bulundu.

"Kapıköy sınır kapısı esnafın nefes borusudur"

Kapıköy Sınır Kapısı'nın bölge için önemine de değinen Tasan, "Kapıköy Sınır Kapısı bu bölgenin nefes borusudur. Kapıköy Sınır Kapısı'nın ivedilikle açılması ve transit geçişe açılmasının çalışmalarının biran evvel başlatılması gerekir. Esnafın dört gözle beklediği bir çalışmadır, sadece esnafın değil aynı zamanda halkın ve toplumun tümünün yararına olan bu gibi çalışmalarda, en üst seviyede bir performans sergilenmeli ve mevcut çalışmalar hızlandırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan HÜDA PAR Van İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Oktuay, başkanlığında bir  heyet de Zübeyde Hanım ile Sıhke caddeleri üzerindeki esnafa bir ziyaret gerçekleştirdi.

Esnafın, parkomat sisteminden şikâyet ettiğini belirten Oktuay, "Ziyaret ettiğimiz esnaf, müşterilerin parkomat sisteminden dolayı gelmediklerini ve parkomat sistemine bir çözüm bulunması gerektiğini dile getirdiler. Parkomat sisteminde toptancı esnafımız düşünülmeli, onlar için ne gerekiyorsa yapılmalı. Yetkili olan kurum ve mecralara buradan bunu duyuruyoruz." dedi. (Yunus Tuğrul- İLKHA)