• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2489.586
  • ...
Mardin'de 'Göçmen Sağlığı Merkezi' açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu iş birliğiyle Mardin'de mültecilere hizmet verecek Bab-ı Şifa Göçmen Sağlığı Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Mardin Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde özellikle Suriyeli misafirlere hizmet verecek olan Göçmen Sağlığı Merkezi, hem Artuklu'da hem de Kızıltepe'de kurularak hizmet vermeye başladı.

UNFPA İnsani Yardım Koordinatörü Doktor Selen ÖRS Reyhanioğlu, UNFPA İnsani Yardım Program Yöneticisi Fatma Hacıoğlu Sarıdağ,  Echo Uzmanı Felix Ledger, Echo Uzmanı Dündar Yahnici ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ahmet Doğan,  yeni açılan merkezlerde incelemelerde bulundular.

Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde 17 ilde 87 Göçmen Sağlığı Merkezi ile Suriyelilere hizmet verdiğini hatırlattı.

Açılan bu merkezlerde, savaş ortamından kaçarak Mardin'e gelen göçmenlere kaliteli sağlık hizmeti verildiğini vurgulayan Yavuz, bu kapsamda açılan Bab-ı Şifa Göçmen Sağlığı Merkezinde çocuk hastalıkları, dahiliye ve kadın doğum uzmanının da bulunduğu söyledi.

Yavuz, Suriyeli hastalara muayene ve reçete uygulamaları dışında enjeksiyon, pansuman, yenidoğan taraması, aile planlaması, gebe izlem ve çocuk aşılama gibi hizmetlerinde verileceğini belirti.  (M. Salih Keskin - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir