• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
Muş`ta PKK operasyonu: 11 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş merkezi ile Bulanık ve Varto ilçelerinde PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, "özyönetim" ilan ettikleri ve sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları belirtilerek gözaltına alınan 27 kişiden 11'inin tutuklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Muş polisince merkez ile Bulanık ve Varto ilçelerinde PKK'ye yönelik operasyon düzenlendiği belirtilerek, "13 Ağustos 2015 tarihinde Bulanık ilçesinde sözde özyönetim ilan ederek, devlet iradesini tanımayacaklarını beyan eden kişiler ile sosyal medya üzerinden PKK propagandası yapan, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtına yönelik provoke edici paylaşımlarda bulunan, aralarında HDP Bulanık İlçe Başkanı ve delegelerinin de bulunduğu 27 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Gözaltına alınanlardan 11'inin çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandığı belirtilen açıklamada, 12'sinin Adli Kontrolle Serbest bırakıldığı, 4 kişinin de savcılıkça serbest kaldığı ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir