• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
"Siyasi kararlar meşru kabul edilemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MAZLUMDER Adıyaman Şubesi 28 Şubat sürecindeki hukuksuz yargılamalara dikkat çeken basın açıklamalarını sürdürüyor.

Dernek binasında düzenlenen bu haftaki basın açıklamasını okuyan MAZLUMDER Adıyaman Şube Başkanı İbrahim Halil Kıran, daha önceki haftalarda yaptıklaı açıklamalara değinerek yapılan açıklamaların karşılıksız kaldığını ve bu zulmün bir an önce son bulması çağrısında bulundu.

Kıran, "Tek bir kanun maddesi ile çözülebilecek bir meselenin akıl ve vicdan sınırlarını zorlayacak derecede ihmal edilmesi, çelişki üstüne çelişki üreten yargının günahlarının görmezden gelinmesi, hayatı çalınan insanların ve ailelerin yaşadıklarına yönelik umursamazlık bu kadar açıkken artık bu konuda ne diyeceğimizi bilemez durumdayız." dedi.

"Ömürler tükendikten sonra verilen kararlar bir anlam ifade etmez"

Kıran, açıklamasını şöyle sürdürdü: "28 Şubat'a darbe, yargılamalara brifingli yargılamalar dedikten sonra bu yargılamalar neticesinde verilen siyasi kararlara meşru kararlar muamelesi yapmak çelişkiden öte bir anlam ifade etmemektedir. Açıktır ki infazlar tamamlandıktan sonra gelecek bir yeniden yargılama düzenlemesinin ya da iade-i itibarın 30 yılını cezaevlerinde geçiren insanlar açısından hiçbir şey ifade etmeyecektir. Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen şimdi çözülmesi gerekmektedir." (Cemil Özdaş- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir