• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
"40 yıldır yaptığım işime sevgimi katıyorum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da küçük yaşlarda başladığı tatlıcılık mesleğine ilk günkü gibi devam ettiğini belirten Mehmet Kaçmaz, yaptığı unlu mamülleri ve tatlı çeşitlerini aşkla hazırlamanın sevincini yaşıyor.

40 yıldır aynı heyecanla iş yerini açtığını anlatan Kaçmaz, ürünlerine sevgisini katarak işini devam ettirdiğini söyledi.

İşinin biraz merak istediğini dile getiren Kaçmaz, "Günümüz güzel geçiyor. Zaten bir insan istemezse iş yerine gelip çalışamaz. Bu işe başladığım günden beri işime sevgimi katıyorum. İş olarak da maddi ihtiyaçtan dolayı da bu işi kendimize mecburen meslek edinmişiz. Her işin mutlaka zor tarafı var ama zor olsa da katlanacaksın. Bu işin zor tarafı da kolay tarafı da var. Eğer işi bilir ve öğrenirsen zorluğun üstesinden gelirsin. Bir insanda iş heyecanı olması lazım. İş heyecanı yoksa gelip dükkânı açsa bile burada bir şey yapamaz. Bu işte biraz da merak olması lazım." dedi.

"Bu işte temizlik çok önemli"

Şehrin farklı yerlerinden özel olarak gelip, kendisinden tatlı alındığını sözlerine ekleyen Kaçmaz, "Bu işte temizlik çok önemlidir. Tam hijyenik olacak. Burada yaptığımız tatlı ürünlerimiz doğaldır. Şerbetimizi kendimiz kaynatıyoruz. Tatlı çeşitlerimizi ayçiçeği yağıyla yapıyorum. Elimizden geldiğince işimizi temiz yapmaya gayret ediyoruz. İşimi yaptığım vakit sanki hazırladığım o lokmayı biz yiyecekmişiz gibi o titizlikle, zevkle ve aşkla hazırlıyorum. Meşhur olan şimdi helva ve Çerkez tatlısıdır. Şehrin çoğu yerlerinden gelip, bu tatlı çeşitlerimizi alıyorlar. Gelen müşteriler, gönül rahatlığıyla tatlıyı aldıklarını söylüyorlar." ifadelerini kullandı. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir