• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
AGD`den İLKHA`ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Eyüp Gümüş ve beraberindeki bir heyet, İLKHA'ya ziyarette bulunarak, İLKHA'nın yaptığı haberlerden ve gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Gümüş ve beraberindeki heyet, İLKHA Gaziantep Temsilcisi İbrahim Koçyiğit tarafından karşılandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Koçyiğit, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

İLKHA'nın çalışmaları hakkında bilgiler veren Koçyiğit, ziyaretlerinden dolayı Gümüş ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

İLKHA'ya yapmış olduğu haberlerde İslami hassasiyeti göz önünde bulundurmasından dolayı teşekkür eden Gümüş, topluma doğru ve yararlı olan haberlerin ulaşmamasının, toplumun önündeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Gümüş, "Toplum yanlış bilgilendirildiği zaman gençlerin de ifsat yoluna düşmesinin yolu da açık olmuş oluyor. Bir yerde eğer kötü örnekler yayılırsa bu sadece gençlerin sorunu değil insanların da bu alanda bu yöne kanalize olmasını maalesef kolaylaştırıyor. Biz de sizlere bu anlamda doğru haberler yaptığınız için ve doğru olan haberleri sunduğunuz için teşekkür ederiz." dedi.

Toplumda her geçen gün ifsat çalışmaları ile birlikte uyuşturucu kullanımının da çok ciddi bir anlamda yaygınlaştığına dikkat çeken Gümüş, şunları söyledi: "7'den 70'e değişen bir sosyoloji kırılmanın temel sebeplerine baktığımızda insana yönelik ifsat çalışmalarının çoğalması var. Bunun sosyal medya ayağı ve bütün diğer medyatik ayakları, toplumda yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı, gençlerin nefsine hitap edebilecek bütün bu unsurların aleni olarak yaygınlaşması, bunlarla ilgili önlemlerin maalesef yeteri oranda alınmaması, gençlerin nefsine hitap eden unsurlar çoğalırken milli ve manevi değerleri hatırlatacak çalışmaların giderek azalmasının çok etkili olduğunu düşünüyoruz. Biz de bu anlamda gençlerimizi hedef alan bir çalışma içerisinde olmaya çalışıyoruz. Çünkü 'Bir insanın kurtuluşuna vesile olan bütün insanlığın kurtuluşuna ve yine bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir.' Biz de inancımızın gereği çalışmalar yapıyoruz. Bir gencimizin uyuşturucu bataklığına düşmesi, fuhşa sürüklenmesi, tamamen bizim sorumluluğumuz alanına giriyor. Sadece bir insanı tebliğ etmek değil. Bu insanın o bataklığa düşmesinin önlenmesi de bizlere düşüyor. Çünkü İslam bizi iyiliği emretmek, kötülükten alıkoymakla mükellef kılmıştır."

Uyuşturucu ile mücadelede toplumun bütün katmanlarına görev düştüğünü ifade eden Gümüş, "Bu kapsamda çalışmalarımız var. Özellikle gençlerin uyuşturucu bataklığına ve bilişim bağımlılığı olduğu bu dönemde gençlerin duygularının milli ve manevi duyguları harekete geçirecek çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Siyer-i Nebi çalışmamız da bunlardan bir tanesi. Bu tür çalışmaların yaygınlaşması için de diğer arkadaşlara da ihtiyaç duyuyoruz. Bu güzelliklerin haberlere söz konusu olması da gençlerimize ulaşmamızı da kolaylaştırıyor." şeklinde konuştu.

"Uyuşturucunun gençlerimizi tamamen esir almasıyla karşı karşıyayız"

Uyuşturucu kullanımının her geçen gün yaygınlaşmasına rağmen uyuşturucunun önlenmesine yönelik ciddi çalışmaların yapılmadığını belirten Gümüş, "Dünyada bunla ilgili birçok çalışmalar var. En büyük çalışma aslında bunu önleyici rehberlik hizmetleri yapmaktır. İyileştirici rehberlik hizmetleri mevcut madde kullanıcılarını ne kadar iyileştirse de bir taraftan tekrar maddeyi ulaşan çocukların çok ciddi sayıda artışlarını görüyoruz. Bunun için önceliğimiz kesinlikle önleyici rehberlik hizmetleri olmalıdır. Uyuşturucunun gençlerimizi tamamen esir almasıyla karşı karşıyayız. Birçok anlamda toplumun her kesiminde sivil toplum kuruluşlarının, İslami camiaların, tarikatların ve vakıfların da insanlığın temel sorunu haline gelen bu durumu tek vücut haline gelerek kısmi ayrılıklarımızı göz ardı ederek tamamen bu gençleri kurtarma adına çalışmalarımıza dahil etmek istiyoruz. Aksi halde geleceğimiz maalesef bir bağımlı gencin kendi kendini yönetemeyecek bir gençliğin geleceğini görüyoruz. Bu ülkemizin geleceği adına çok tehlikeli oluşturmaktadır. En kısa sürede inşallah bu çalışmaların hızlandırılmasını ve bizim de bu çalışmaları hızlandırmamız için elimizden geleni yapmamız gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir