• DOLAR 32.58
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2410.915
  • ...
 Erdoğan: Zina konusunda yanlış yaptık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

26 Eylül 2004`te Meclis`te kabul edilen yasayla zinayı suç kapsamından çıkaran düzenleme özellikle muhafazakâr kesimde çok büyük tepkiye neden olmuştu. AB`nin müzakereler için olmazsa olmaz saydığı düzenleme bugünlerde şikayetçisi olduğumuz sapkınlığın, aldatmaların, boşanmaların ve dahası kadın cinayetlerinin en büyük nedeni.

Bu düzenlemeden 14 yıl sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlemenin yanlış olduğunu ifade etti.

Son günlerde gündemden düşmeyen çocuklara yönelik sapıkça saldırılar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan şunları ifade etti:

“ZİNA KONUSUNDA YANLIŞ YAPTIK”

… zina konusunun da yeniden ele alınmasının çok çok isabetli olacağı düşüncesindeyim. Çünkü bu toplumun manevi değerler noktasında farklı bir konum var. Biz AB sürecinde, bu bir özeleştiridir onu söylemek zorundayım, bu konuda bir yanlışımız oldu ki zina ile ilgili düzenlemeyi de yapmak suretiyle bu tacizler vesaire bunları belki de aynı kapsam içerisinde değerlendirmemiz lazım.

Bu, Türkiye`nin bir defa batı ülkelerinin birçoğundan farklı bir konumda olduğunu gündeme getirmesi bakımından önemli.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Çocuklara tacize verilecek ceza ile ilgili partilerinin çalışma başlattığını ifade eden Erdoğan “bu çocuk tacizleri bunlar asla bağışlanabilir görmezden gelinebilir konular değil. Şu anda 6 arkadaşımız çalışmalarını başlattılar. Ve süratle bu konuda bir neticeye varıp ardından da hemen yasal düzenlemesini yapıp bunu parlamentoya taşıyacağız.” Dedi.

Basına bu açıklamalarda buluna Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında ise aynı konuyla ilgili olarak şunları söylemişti:

Son günlerde ardı ardına karşımıza çıkan çocuklara yönelik alçakça saldırılarla ilgili haberler bizi sorumluluklarımızla ilgili düşünmeye, sigaya çekmeye itti. Çocuklarla ilgili bu suçlar istismar değil alenen izmihlaldir. Toplumumuzu çöküşe götürecek bir alçaklıktır. Böyle bir duruma kesinlikle kayıtsız kalamayız. Göz yumamayız.

Bu haberler de ilginizi çekebilir