• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da ilk "müftü nikâhı" kıyıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren evlendirme memurluğu yetkisinin müftülüklere verilmesi neticesinde Batman'da ilk müftü nikâhı kıyıldı.

Müftü nikâhı için il müftülüğüne müracaat eden Bilal Sarıçiçek ve Nesrin Tileği çiftinin nikâhlarını Müftülük Konferans Salonunda şahitler huzurunda İl Müftüsü Turgut Erhan kıydı.

Evlenme cüzdanını yeni evli çifte takdim eden İl Müftüsü Erhan, "Hayırlı olsun. Attığınız imzalarla aile birliğiniz kurulmuş oldu." dedi.

Yeni evli çifte nasihatlerde bulunan Erhan, "Sürdürebilir bir evlilik, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüye bağlıdır. İyi günlerinizde olduğu gibi kötü ve sıkıntılı günlerinizde de sevgi ve saygı çerçevesinde birbirinize destek ve yardımcı olmalısınız. Karı-koca olarak birbirinize karşı hak ve sorumluluklarınıza riayet etmelisiniz. Birbirinizi incitecek söz ve kaba davranışlardan sakınmalısınız. Bize her konuda örnek olan Sevgili Peygamberimizin Hz. Hatice annemizle olan evliliğini örnek almalıyız. Onların birbirleri ile olan sevgi, saygı, sadakat, samimiyet, sabır ve muhabbetlerini kendimize rehber edinmeliyiz." dedi.

"Bu duygu ve düşüncelerle size bir ömür boyu mutluluklar dilerim." diyen İl Müftüsü Erhan, yeni çifte kitap seti hediye etti. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir