• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
Cumhurbaşkanı: Önümüzdeki günlerde Afrin merkezinin kuşatmasına geçilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, TSK tarafından Afrin'e yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili "Sahada belirli hazırlıkların yapılması zaman alıyor. Önümüzdeki günlerde Afrin merkezinin kuşatmasına geçilecek." dedi.

Erdoğan "1715 teröristi etkisiz hale getirdiğimiz operasyonda 32 de şehidimiz var. Yavaş ilerliyor görülebilir ama biz oraya önümüze geleni yakıp yıkmak için gitmedik. Adım attığımız her yerin güvenli olarak kalması bizim için çok önemli. Sahada belirli hazırlıkların da yapılması zaman alıyor. Önümüzdeki günlerde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecek. Şehre ve bölgeye dışarıdan gelen yardımların önü kesilecek. Birileri Osmanlı tokadının ne olduğunu soruyormuş. Bu soruyu soranlar batılı tarihçilerin yazdıkları kitapları okusunlar. Dedelerinden veya onların babalarından savaşanlar varsa onlara sorsunlar. Daha da merak ediyorlarsa buyursunlar Afrin'e gelsinler. Bu tokadın hak edenden başkasına atılmadığını da soruşturup öğrensinler." ifadelerini kullandı.

"Fırat Kalkanı'nda olanlar Afrin'de de İdlib'de de Münbiç'te de olacaktır"

"Fırat Kalkanı harekâtından sonra orası huzur ve güven ikliminin hâkim olduğu yer haline geldi. Afrin'de de aynısı olacaktır. İdlib'de de Münbiç'te de aynısı olacaktır. Ülkemizin varlığından sadece terör örgütleri ve onları destekleyen güçler hoşnutsuzdur." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sahadaki varlığımızı etkin bir şekilde sürdürürken diplomasinin imkanlarını da ihmal etmiyoruz. Verilen sözler geçmişte tutulmamış olsa da muhataplarımızla diyaloğu kesmemeye özen gösterdik. Silah teslimatlarını belgelediğimiz halde pişkinlikle iddialarını sürdürmekten elbette üzüntü duyuyoruz. Biz bütün video kayıtlarıyla beraber tespitleri tek tek gösterdik. Bunlar batıdan geldi. Bunlar Suriyeli değil. Bunlar işte sizin askerleriniz, sizin bayrağınız. Hala 'Yok.' diyorsunuz. Sizin tanklarınız, sizin toplarınız. Bunlar buraya zembille inmedi. Buraya 5 bin TIR'la taşındı, 2 bin kargo uçakla geldi. Kime karşı kullanılıyor, önemli olan bu. Üç beş gün içinde çözeceğiz dedikleri halde hala aynı işleri yaptıklarını görmekten dolayı öfkeliyiz. Diyalog yollarını kapatmayı da asla düşünmüyoruz. Bu görüşmeler önümüzdeki dönemde de sürecektir. Sahadaki operasyonları da kesintisiz devam ettireceğiz. Suriye meselesinin tüm taraflarıyla kesintisiz iletişim halinde olmaya çalışıyoruz. Dün Putin ve Ruhani ile telefon görüşmem oldu. Sahadaki varlığımızla sözümüzün gücünü birleştirerek en doğrusunu başarmanın çabası içindeyiz. Türkiye çok yönlü bir politika izlemek mecburiyetindedir."

"Kimi ülkeler gerçek tehdidi İslam düşmanlığı gibi sığ korkulara bağlıyor"

"Dün faşizm ve komünizm gibi ideolojilerle sınanan dünya bugün terörizm imtihanındadır." diyen Erdoğan "Dünya bu imtihanı başarıyla veremiyor. Eğer bir ülkede terör örgütü olarak tanınan bir yapının mensupları masum insanlara şiddet uyguluyorsa orada sözün bittiği yere gelinmiştir. Pek çok Avrupa ülkesinde bölücü terör örgütü yandaşlarının yaptığı budur. Terör örgütünün adını eğip bükerek gerçekleri gizlediklerini sananlar sadece kendilerini kandırıyor. Cesaretlendirilen bu terör örgütleri faaliyetlerini başka yerlere doğru genişlettiklerinde işin rengi değişecektir. Terör örgütlerinin saldırılarına muhatap olduklarında sırça sarayda oturduklarını çok çabuk anlayacaklardır. Kimi ülkeler gerçek tehdidin farkına varamayıp meseleyi yine yabancı, İslam düşmanlığı gibi sığ korkulara bağlıyor. Biz müttefiklerimizi, dostlarımızı tüm ülkeleri bu büyük tehdit konusunda uyarıyoruz. Terörizme kucak açmayın ki yarın kendinize korku içinde saklanacak yer aramak zorunda kalmayın." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir