• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...

Van Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Caddesi'ndeki alışveriş merkezi 2 Nisan'da açılıyor.

Büyükşehir Belediyesinin de hissedarı olduğu AVM'nin 2018 yılı genel değerlendirme toplantısı yapıldı. Mülk sahiplerinin de görüş ve önerilerinin dinlendiği değerlendirme toplantısında AVM'nin 2 Nisan Van'ın Kurtuluşunun 100. Yıl dönümünde açılmasına karar verildi.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, göreve geldikleri günden bu yana açılışı bir muammaya dönüşen AVM'nin yüzde 95'lik bölümünü tamamladıklarını ve 2 Nisan'da hizmete açılacağını belirterek, şunları söyledi:

"Bitmez denilen AVM'nin inşaatı bitti. Merdivenler asansörler iç deklarasyonları, doğalgaz ve elektrik abonmanları yapılıyor. AVM'nin yapımı tam 7 yıldır bir muamma içindeydi. Biz göreve geldiğimizde bu konunun hallolması için yoğun bir çaba içine girdik. Ve bugünde AVM'nin yüzde 95'lik bölümünü tamamladık. İnşallah AVM'yi 2 Nisan Van'ın Kurtuluşunun 100. Yıl dönümünde hizmete sokacağız. Daha önceden Van'a gelmeyi dahi düşünmeyen birçok marka bugün bizimle anlaştı. Yine birçok marka ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Siz mülk sahiplerinden de isteğimiz aynı tutarlılıkla ortak kararlar alarak Van için hizmete layık bir AVM oluşturmaktır."

Yapılan konuşmaların ardından mülk sahipleri ve Büyükşehir Belediyesi yönetimi, AVM'nin geleceği ve yapılacak çalışmaları soru ve cevap şeklinde değerlendirdi. (İLKHA)