• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da yürüyüş ve gösteri yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği, il genelinde gösteri ve yürüyüş yasağı getirildiğini, yaptığı yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Yasağın 20 Şubat ila 11 Mart tarihleri arasında geçerli olduğunun belirtildiği açıklamada, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde sansasyonel eylemler gerçekleştirme çabası içerisine girilebileceği yönünde uyarılarda bulunuldu.

Açıklamada, yasağın sebebi hakkında şu ifadelere yer verildi: "Gruplar tarafından düzenlenen basın açıklaması ve benzeri etkinliklere terör örgütlerine mensup şahıslarca sızılarak bombalı eylem gerçekleştirilebileceği ve düzenlenecek bu etkinliklerin terör örgütüne müzahir şahıslarca provoke edilerek terör örgütünün propagandasına dönüştürülebileceği, bu sebeple kamu düzenini ve kamu sağlığını bozacak, halkın can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek, güvenlik kuvvetlerine karşı taşlı, molotoflu, silahlı ve bombalı eylemler yapılmak istenildiği, mücadele edilen terörist grupların ilimize yönelik misilleme eylemi gerçekleştirebilecekleri göz önünde bulundurularak bu ve benzeri nitelikteki saldırı olaylarının önüne geçmek  ve kamu güvenliğinde sağlanan istikrarın bozulmaması amaçlanmaktadır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Bu bağlamda mahalli idare organlarının, kamu kurumlarının, kamuya yararlı dernekler ve Üniversitenin yapacağı etkinlikler dışında kalan, yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinliklerin, 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11. Maddesi (m) fıkrası, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11 maddesinin (c) fıkrası ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesine istinaden, 20 Şubat 2018 ve 11 Mart 2018 tarihleri arasında 20 (yirmi) gün süreyle il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Batman sınırları içerisinde yasaklanmıştır." denildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir