• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
"Antibiyotikte değil sağlığınızda ısrarcı olun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı, gereksiz ve yanlış antibiyotik kullanımının azaltılması amacıyla 'Akılcı Antibiyotik Kullanımı Medya Kampanyası' başlatılmıştı.

Bakanlık verilerine göre, antibiyotik kullanım sıklığı yüksek olan Türkiye'de, farkındalığın artırılmasıyla kullanım oranlarında azalma görülmeye başlandı. Özellikle son 5 yılda farkındalık açısından ciddi aşamalar kaydedildi.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü de kampanya kapsamında şehir merkezinde yer alan billboardlara antibiyotik kullanımı ile ilgili afişler asılarak vatandaşlar bu konuda bilgilendirdi. Müdürlük ayrıca, sağlık kuruluşlarına binlerce ilanı dağıttı.

Kolaycı bir şekilde talep edilen, o anlık rahatlatıcı kalemlerin yazılmasının yarın tedavisi mümkün olmayacak ağır sorunların alt yapısına damla damla katkı vereceğine dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, "Vatandaşların rahatça görebileceği hastane, eczane gibi sağlık tesislerine afiş asılarak, el ilanları dağıtıldı. Antibiyotik bugün için önceliğimiz ve topluma ciddi bedeller ödetiyor. Bu ekonomik bedel değil. Ekonomik bedelin her halükarda telafisi bulunur ama sağlıkla ilgili ödettiği bedellerin telafisi çok zor, hatta bazen imkânsız. O nedenle biz duyarlılığımızı merkeze alarak, toplumda farkındalık oluşturabiliriz. Akılcı ilaç kullanımı tüm ilaçları kapsayan bir terim olsa da ülkemizde ve dünyada hedeflenen ilk grubu antibiyotikler oluşturmaktadır. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de özellikle antibiyotiklerin doğru kullanımı ile ilgili eğitim, tanıtım, izleme ve değerlendirme faaliyetleri İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Akılcı İlaç Kullanımı İl Temsilciliği tarafından yürütülmektedir." dedi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir