• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Diyarbakır`da ADEM açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Şehitlik Aile Destek Merkezi açıldı.

Muazzez Sümer Kız Meslek Lisesinde Vali Güzeloğlu'nun katılımıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Şehitlik Aile Destek Merkezi (ADEM) açıldı.

ADEM açılışını yapan Güzeloğlu, "Aile destek merkezleri sosyal ve toplumsal dönüşümün hazırlayıcısı ve sağlayıcısı olacak. Bugün burada açacağımız aile destek merkezimiz de bunun çok özel bir örneği. Okulumuzun bünyesinde burada iki ana başlıkta, bir tanesi Diyarbakır yerel ve mahalli yemeklerin öğretildiği, bunun kadınlarımıza aktarılarak gelecek kuşaklara kadar uzanacak bir kültürel zincirin oluştuğu bir merkez olacak. Tabi aynı zamanda Anadolu lisemizin gelecekte bizler için her biri bir değer olan öğrencilerimize de kızlarımıza da bunlar aktarılacak. Tabi aynı zamanda tekstil eğitimi de verilecek. Böylelikle ADEM'lerin Diyarbakır'da oluşturduğu heyecana çok güzel bir örnek olacak." diye konuştu.  (Emrah Deniz, Mehmet Çelik - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir