• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
TESSEP`ten Siyer Sınavına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi/DOĞRUHABER

18 Şubat Pazar günü gerçekleştirilen ve Türkiye geneli 300 bini aşkın kişinin başvurduğu siyer sınavıyla ilgili açıklamalar yapan Tesettür Platformu yetkilileri sınavın önemine dikkat çekti. İstanbul Zeytinburnu TESSEP temsilcisi Rumeysa Sülün, “Her yıl toplumumuza bu heyecanı yaşatan Peygamber Sevdalıları Platformuna İstanbul Zeytinburnu TESSEP İlçe Temsilciliği olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi Sülün, “Bizler ancak Resulluh`ın hayatını anlattığımız, okuttuğumuz, yaşadığımız ve yaşattığımız oranda nesillerimizi her türlü ahlaksızlığa karşı koruma altına almış olacağız. Resullulah`ın hayatını anlamak O`nun hayatını öğrenmekle mümkündür. O`nun ahlaki faziletlerini kuşanmak ahlaken tanımakla mümkündür. Her sene toplumumuza Resullulah`ın hayatını okumaya ve anlamaya teşvik eden Peygamber Sevdalıları Platformu, çok hayırlı bir amaca hizmet etmektedir. Ahlaklı bir neslin yetişmesine öncülük etmektedir. Sınava binlerce kişi katıldı, belki birçoğunun kitabı okuma gibi bir fırsatı olmadı fakat sorulan sorularla dahi birçok konuda aydınlanmış oldu.”

“SİYERE SUSAMIŞIZ”

Elâzığ TESSEP temsilcisi Şeyma Avcı ise siyer iklimine susadıklarını ifade ederek, “Siyer sınavına olan teveccühün katlanarak arttığını gördük. Siyer sınavına olan bu teveccühün toplumun Resulullah`ın hayatına olan susamışlığın işareti olarak algılıyoruz. Bizde TESSEP olarak böyle çalışmaları destekliyor ve bu tür sınavların, Resulullah`ın hayatını öğrenip yaşamaya, halkımızın Resulullah`ın örnekliğini kabul etmesine vesile olmasını diliyoruz” dedi.

“HEYECAN VERİCİ”

 Şanlıurfa TESSEP temsilcisi Zeliha Yıldız yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Siyer Sınavlarının her sene aynı kararlılıkla sürdürülmesi heyecan verici olduğunun altını çizerek “Her sene yapılan siyer sınavları özelde gençlerimizin genelde de halkımızın ilgisini ve merakını Rasulullah`ın hayatına yönelterek yıl boyunca siyeri hayatımızın içinde bir konu haline getiriyor.  O`nun yöntem ve teknikleri ise ancak O`nun hayatını daha çok öğrenerek bilinebilir. Dolayısıyla Siyer-i Nebi`yi daha çok öğrenmeli daha çok anlatmalıyız. Bu anlamda siyer sınavları, tüm Müslüman bireyler için bir fırsattır.” dedi.

“AHLAKİ YOZLAŞMANIN ÇOĞALDIĞI BU ÇAĞDA YERİNDE BİR SINAV”

Adana TESSEP temsilcisi Nurten Yıldırım ise, ahlaki yozlaşmanın çoğaldığı ve insanın fıtratının bozulduğu çağda sınavın çok isabetli olduğunu ifade ederek, “Cahiliye dönemini Asr-ı Saadete dönüştüren Peygamber(s.a.v) ` e ve onun insanlığa sunduğu manevi reçeteye ihtiyacımız var. Adaletin güvenin azaldığı şu zamanda gerçek adaleti ancak adalet rehberinden yani Efendimiz(s.a.v) `den öğrenebiliriz. Onun hayatını okumadan öğrenmeden ve yaşamadan insanın adaleti huzuru ve güveni beklemesi anlamsızdır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir