• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Doğubayazıt`ta Siyer Sınavı heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından, "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl 7'ncisi düzenlenen Siyer Sınavı, Doğubayazıt ilçe merkezi ve köylerindeki 3 ayrı okulda yoğun katılımla gerçekleşti.

Günler öncesinden yapılan hazırlıklar ve tanıtımlar sonucunda Doğubayazıt'ta Siyer Sınavı'na çok sayıda başvuru yapıldı.

Önceki yıllara göre sınava katılımın arttığını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi ve Siyer Sınavı koordinatörlüğünü yürüten Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Ahmet Zariç, ilgilerinden dolayı Doğubayazıt halkına teşekkür ettiklerini belirterek,"Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu sene yedincisi düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı var. Doğubayazıt ilçemizde bu sınavı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. İlçemiz ve ilçemize bağlı köylerde yüzlerce katılım oldu. 4 kategoriden oluşan sınavda şu anda yüzlerce yarışmacı ter döküyor. Bu sınav için esnaflardan ve halkımızdan bizlere maddi manevi destekte bulunan kardeşlerimizden Allah razı olsun diyoruz." dedi. 

Saat 11.00'de başlayan sınava özellikle öğrencilerin büyük katılım gösterdiği görülürken, katılımcıların yakınlarının okul bahçesinde ve bekleme salonunda büyük bir heyecan yaşadıkları gözlemlendi.

Sınava katılan Ammar Boran, "Sınav zordu. Peygamber Efendimizin hayatını tam öğrenmek için sınava girdim. Bu sınava geçen sene de girmiştim. İnşallah sınavı kazanırım." dedi.

Katılımcılardan Lütfullah Gengil ise "Bu tür sınavların Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmede çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten sorular güzel ve açıklayıcıydı." diye konuştu.

Sınav sonrasında duygularını paylaşan Rezan Dinisever de "Sınavı kazanabileceğimi düşünüyorum. Sorular kolaydı. İnşallah dereceye girerim." şeklinde konuştu. (Hamza Zeren - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir