• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Viranşehir'de Siyer Sınavı'na yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Siyer Sınavı, her yaştan yoğun katılımla gerçekleşti.

Siyer Sınavı'na girecek olan adaylar, sınava saatler kala yağmur ve soğuk havaya aldırış etmeden okullara gelmeye başladılar.

Sınava ilişkin açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Viranşehir Temsilcisi Kamil Yıldırım, "Bu yılki Siyer Sınavı'mızı büyük bir coşkuyla gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık olarak 5 bin vatandaşımız katılmış bulunmaktadır. İlçenin 48 okulunda sınavı gerçekleştirdik. Tabiî ki dernek üyelerimiz aylardır gösterdikleri büyük bir çalışma neticesinde halkın büyük teveccühünü görülmüştür. Katılım sağlayan vatandaşlarımızdan kaybeden yoktur. Bu yüzden halkımız bu bilinçle hareket ederek elhamdülillah Peygamberimizi tanıma yolunda bir adım daha atmış oldular. Sınavlarımızda ödül olacaklardır. 2 bin ödül ve 5 umre ödüllü sınavda her yıl Viranşehir ilçemizde kazananımız olmuştu. Bu yıl da olacaktır inşallah. Gelecek yıl da Allah kısmet ederse bu gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sınavla ilgili duygularını dile getiren katılımcılardan Abbas Koşan, "Bu konuda değerli kardeşlerimiz güzel bir çalışma yapmışlar. Bu kitabı dağıtarak çok güzel bir sınav hazırlamışlar ve güzel sorular hazırlamışlar. Bu, İslam'ı, Hazreti Muhammed'i (a.s.v.) çocuklarımıza tanıtmak ve öğretmek amacıyla yapılan güzel bir sınavdır. Allah bu çalışmada yer alan herkesten razı olsun." dedi.

Sınav ile ilgili duygularını dile getiren öğrenci velilerden Murat Zencirci, "İlk başta bu organizeyi yapan herkesten Allah razı olsun diyorum. Ben buraya gelirken ilçemizde peygamber aşkını ve sevdasını gürdüm. Çok sevinerek duygulandım. Bunun devamını istiyorum, herkese teşekkür ediyorum." dedi. (Sabri Acet - İLKHA)

































Bu haberler de ilginizi çekebilir