• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da Siyer Sınavı heyecanı yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Türkiye'nin birçok merkezinde Hazreti Muhammed'in mesajının iyi anlaşılması için yapılan ve yüz binlerce kişinin katıldığı Umre Ödüllü Siyer Sınavı, bugün halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Batman merkezde yaklaşık 45 okulda sınava giren 18 binin üzerindeki çocuk, erkek, kadın ve yaşlıdan oluşan yarışmacı, umre ödüllü sınav için ter döktü. Sıvana giren çocukların velileri ise çocuklarını sınavın yapıldığı okulların bahçelerinde bekledi.

Umre ödülünün yanı sıra 2 bin kişinin de çeşitli hediyelerle ödüllendirileceği Siyer Sınavı, saat 11.00'de başlayıp, dört kategoride yazılı test usulü ile yapıldı.

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla yapılan sınavla ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörü Fevzi Aydın, Türkiye geneli 7'ncisini düzenlendikleri Siyer Sınavı'na Batman'dan yaklaşık 18 bin kişinin başvuru yapıp, katılım gösterdiğini söyledi.

Merkez, ilçe, belde ve köylerde toplamda 135 noktada yaptıkları sınava yoğun katılımın olduğuna değinen Aydın, "Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü olarak, Siyer Sınavı'nı gerçekleştirdik. Siyer Sınavı Türkiye geneli yapılmıştı. Türkiye genelinde Peygamber Sevdalıları Platformu olarak 7'ncisini düzenlediğimiz sınava 300 bine yakın katılım vardı. Batman'da da 18 bin kişi sınava katıldı. Sınavımız kazasız belasız bir şekilde sona erdi. Katılım gayet güzeldi, herhangi bir sorun çıkmadı." dedi.

"Amacımız, topluma Hazreti Muhammed'in mesajını iletmektir"

Sınavı düzenlemelerindeki gayelerinin, Hazreti Muhammed'in hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğuna dikkat çeken Aydın, "Peygamber Sevdalıları olarak, bu sınavı yapmadaki amacımız; toplumun her kesimine Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) mesajını iletmektir. Peygamber Efendimizin örnek hayatının öğrenilmesi ve öğrendiğimizi kendi hayatımızda tatbikini sağlayarak Allah'ın rızasını kazanmaktır. Toplumda okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine vesile olma umuduyla bu sınavları gerçekleştiriyoruz. Sınava katkı sunan bütün vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz." şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir