• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Adana`da Siyer Sınavı heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı Siyer Sınavı'na Adana'da 6 bin 500 kişi katıldı.

Adana'nın 6 ilçesindeki 18 okulda gerçekleşen sınava 4 farklı kategoride katılan adaylar, kitapçıklardaki soruları cevaplamak için ter döktü.

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörü İsa Emre, yoğun katılımla gerçekleşen sınavın sorunsuz geçtiğini belirtti. Siyer Sınavı'na yaklaşık 6 bin 500 kişinin katıldığını ifade eden Emre, sınavın saat 11.00'de başladığını kaydetti. 

Merkez Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ilçelerinin yanı sıra Ceyhan, Kozan ve İmamoğlu ilçelerinde toplamda 18 okulda sınavın yapıldığını aktaran Emre, her sene artan katılımın kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Platform olarak düzenledikleri Siyer Sınavı'nın amacının, Hazreti Muhammed'in örnek yaşantısı ve mesajını toplumun bütün katmanlarına ulaştırmak olduğunun altını çizen Emre, "Siyer Sınavı'mız, katılanlar arasında tatlı bir rekabet oluşturuyor. Biz sınavlarda görüyoruz ki sınava katılanlar, Peygamber Efendimizin hayatını altını çize çize okuyorlar. Eğer bu sınavlar, Peygamber Efendimizin hayatının anlaşılması noktasında bir katkı sağlıyorsa, ki buna inanıyoruz, platform olarak en büyük kazancımız ve mutluluğumuz budur." dedi.

Sınavla ilgili duygularını dile getiren katılımcılar, Hazreti Peygamber'e olan muhabbetin asırları aştığını ve kıyamete kadar süreceğini anlattılar.

Hazreti Muhammed'e tabi olmak için onun hayatının bilinmesi gerektiğini vurgulayan katılımcılar, bu tür etkinliklerin, siyer-i nebinin öğrenilmesine vesile olduğunu söylediler.

Sınava katılan minik yarışmacılar ise "Peygamberimizi çok seviyoruz, bundan dolayı hayatını okuyup öğrenmeye çalışıyoruz. Ailece sınava katıldık. Allah, bu sınavı hazırlayanlardan razı olsun, güzel bir etkinlik, inşallah her sene katılmak isteriz." şeklinde konuştular. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir