• DOLAR 32.491
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.614
  • ...
Viranşehir'deki patlamada hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'de 17.02.2017 tarihinde PKK tarafından savcılar sitesine bomba yüklü araçla yapılan saldırıda hayatını kaybeden Ahmet Oktay Günak(11) ve güvenlik görevlisi İbrahim Kete için Mevlid-i Şerif okutuldu.

İlçe Kaymakamlığı, belediyesi ve Viranşehir Adliyesi tarafından organize edinilen program Uhud Camisi'nde düzenlendi.

Program saat 11.30'da okunan Mevlid-i Şerif ile başladı. Program, patlamada hayatını kaybeden Ahmet Oktay Günak ismi verilen 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nun açılışıyla devam etti. Yoğun katılımın olduğu programda vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı.

Yapılan ikramın ardından heyet Viranşehir Adliye Sarayına geçerek saldırının yıldönümünde adliye çalışanlarına başsağlığı dileklerinde bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Daha sonra adliye lojmanlarına geçen heyet saldırının gerçekleştiği alanı ziyaret etti. Alandaki incelemelerin ardından heyet Viranşehir TOKİ sitelerinde yapımı biten ve patlamada hayatını kaybeden İbrahim Kete'nin isminin verildiği "Şehit İbrahim Kete" ortaokulunun açılışını yaptı.

Viranşehir Belediye Spor Kompleksi'nde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, şehit isimlerinin okullara, parklara ve gönüllerde yaşadığını ve yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Programa; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Selahaddin Menteş ve Müsteşar Yardımcısı Cengiz Öner, ilçe Kaymakamı Ömer Çimşit, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, İl Müftüsü İhsan Açık, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, HÜDA PAR İlçe Başkanı Yakup Esmer, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Kurum amir ve müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (Sabri Acet-İLKHA)  





















Bu haberler de ilginizi çekebilir