• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
Afrin kırsalına 5 yardım TIR'ı gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna bağlı sivil toplum kuruluşları, içerisinde su ve gıda malzemelerinin bulunduğu 5 TIR'lık yardım malzemesini Afrin'e gönderdiler.

Yardım malzemelerini taşıyan TIR'ların uğurlanması için Akçakale Yolu üzerinde bulunan Şanlıurfa İnsani Yardım Lojistik Deposu'nda program düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu yetkilisi Osman Gerem, "Bu terör bölgelerinde, şer güçlerinde kurtarılmış sivil halkın sofralarına bereket olacak, gönüllerine sevgi olacak ve buradaki 5 TIR insani yardım iyilik TIR'larımızı yola birazdan çıkaracağız. Biz bu çalışmaları yaparken, Şanlıurfa adına ve insanlık adına yapıyoruz. Askerlerimiz bu kar kış demeden en değerli varlığı olan canını ortaya koyarken, bizde karınca misali fiili ve kavli dualarımızla onların yanında olduklarımızı hissettirmek için, bu çalışmaları yapıyoruz. Emeği olan katkısı olan herkesten rabbim razı olsun." dedi.

"Şanlıurfa 7 yıldır ensar şehir olarak ev sahipliği yapıyor"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Şanlıurfalıların zorda olan herkese yardım etme anlayışı içerisinde olduklarını belirtti.

Çiftçi, "Şanlıurfalı kardeşlerim, her zaman zorda olan herkesi hep birlikte yardım etme anlayışı içerisinde oldular. Suriye'deki savaş sebebiyle 7 yıldır Ensar şehir olarak, 542 bin nüfusa ev sahipliği yapıyorlar. Şimdi de Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Afrin'de terör örgütlerine karşı bir mücadele veriyor. Türkiye'mizin hiçbir ülkenin toprağında zerre kadar gözü yoktur. Tüm yapılan çabalar ve mücadeleler, bu bölgede huzuru tesis etmektir. Orada terörden arındırılmış olan, mahallelerde ve yerleşim yerlerinde yaşayan sivil halkın ihtiyaçları söz konusudur. Şanlıurfa sivil toplum hareketi platformu ve kamu kurum kuruluşlarının desteğiyle bu yardımlar oraya gidecektir." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ise "Bugün burada rahmetin ve bereketin altında bir kere daha Urfa'mızın bir ilke daha imza atmasına şahit oluyoruz. Buradaki durum Şanlıurfa'nın maddi zenginliğini yaşatan bir tablo değil, bilakis manevi zenginliğini, gönül zenginliğini yaşatan bir tabloyla karşı karşıyayız. Aslında sembolik bir hareket, bir başlangıç ve bir sembolik açıdan ilk olması hasebiyle çok büyük önem arz ediyor. Bu aynı zamanda sivil halkı orada kalkan olarak kullanıp, onların hayatını hiçe sayıp, acımasızca ve ahlaksızca bir savaş yürütenlerin karşısına sivillere sahip çıktığımızı, sivillerle hiçbir sorunumuz olmadığını, bilakis sivillerin bizim için çok önemli olduğuna daha iyi bir verilecek cevap olacaktır." diye konuştu.

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Şanlıurfa Vali Vekili Ali Yılmaz'ında yaptığı konuşmalarla devam eden program, yapılan duadan sonra yardım malzemelerini taşıyan TIR'lar Afrin'e uğurlandı.

Programa; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi'nin yanı sıra, Şanlıurfa milletvekilleri, Vali Vekili Ali Yılmaz, Eyyübiye İlçe Müftüsü Âdem Dobur, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu yetkililerinden Osman Gerem ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. (Hüseyin Sayhar, Mehmet Demir-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir