• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Yüzbinler Siyer Sınavı`nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

■ MEHMET ÇELIK, EMRAH DENIZ - Doğruhaber

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl, “O`nu Oku O`nu Yasa” temasıyla Türkiye genelinde umre ödüllü Siyer Sınavı düzenliyor. 

7`den 70`e herkesin bu sınava istirak ettigine dikkat çeken Ugras, Hz. Muhammed`in hayatının, Risalet görevinin sürekli canlı tutulmasıyla huzurun ve kurtulusun olacagını söyledi. 2010 yılından itibaren düzenli bir sekilde Siyer Sınavı`na yönelik etkinliklerinin devam ettigini belirten Ogras, “2006`dan beri kutlu dogum etkinlikleri ile birlikte sınava yönelik etkinliklerimiz 2010 yılından itibaren düzenli bir sekilde devam ediyor.

Gerçekten de Peygamber Efendimizin hayatı söz konusu olunca 7`den 70`e herkes bu sınava istirak etme gayreti gösteriyor. Bu sınavın çok önemli olan bir özelligi var.

Bu sınava kim giriyorsa kazanıyor. Yani sınavın kaybedeni yoktur. Çünkü Hz. Muhammed`in hayatını ögrenerek halkımız Onun siyerini tatbik edebilme imkânı buluyor.” dedi.

“IL SAYISI 75`E ÇIKTI”
Sınavın geçen yıl 60 il merkezinde yapılırken bu yıl 75 ilde yapıldıgını belirten Ogras, sınava basvuru rakamının ise 200 binden 300 bine çıktıgını söyledi.

Gençlerin, çocukların ve yaslıların bu sınava ciddi bir teveccüh göstereceklerine inandıklarını dile getiren Ogras, “Geçen yıla oranla Türkiye`de 60 il merkezinde sınav yapılırken bu yıl 75 ile çıktı.

Ve gerçekten de hiç beklemedigimiz iller bile bu sınavda insallah gençlerimizin çocuklarımızın yaslılarımızın ciddi bir teveccüh göstereceklerine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“1-2 il hariç diger illerde sorun tamamen sona ermistir” Sürekli olarak her yıl bazı illerde sıkıntı yasandıgını söylen Ogras, su anda ise sorunların tamamen sona erdigini belirtti.

 

Siyer sınavı soru ve cevapları - sadece Doğruhaber mobilde

Umre ödüllü sınavın cevap anahtarı ise sınav sona erer ermez Doğruhaber sitemizim mobil uygulamasında yayınlanacaktır.

Sorular saaat 13:00'da yayınlanacak...

Cevap şıkları da 16:00'da yayınlanacak...

PLAY STORE:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dogrumedya.dogruhaber

STORE:

https://itunes.apple.com/us/app/id1273419619

Bu haberler de ilginizi çekebilir