• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye genelindeki 60 İhracatçı Birliği Başkanı ve Sektör Konseyi başkanlarıyla birlikte ihracatın sorunlarını ve hedeflerini konuşmak üzere altı Bakan ile bir araya geldi. Ankara'da gerçekleştirilen ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Mehmet Büyükekşi'nin açış konuşması ile başlayan toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katıldı.

REKOR İÇİN ÇÖZÜM BEKLEYEN 4 SORUN

Toplantının açılışında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni rekorlar kırmak için çözüm bekledikleri dört maddeden oluşan sorunları da şu şekilde paylaştı:

“Gümrüklerde fazla mesai ücreti sorunu çözüme kavuşmuş değil. Farklı gümrüklerde farklı uygulamalara da şahit oluyoruz. Adana'da beyanname başına ücret alınırken, Atatürk Havalimanında saatlik ücret alınıyor. Bu uygulamanın tamamen kaldırılmasını talep ediyoruz.

Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü'nün daha yaygın ve etkili hale gelebilmesi için firmalara danışmanlık desteği sağlanmalı.

Firmalarımıza sunulan ihracata yönelik devlet desteklerinin, vergi hesaplamalarından istisna tutulmasını talep ediyoruz.

İstanbul'un uluslararası standartlara uygun bir fuar alanına sahip olması için gereken adımların atılmasını bekliyoruz.”