• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...

HÜDA PAR Şanlıurfa Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen ve beraberindeki heyet, ilçede bulunan okul müdürlerini ziyaret ederek, mevsimlik işçi olarak çalışan öğrencilerin eğitimden mahrum kalmamaları için neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Göçmen, Nisan ayında mevsimlik tarım işçisi olarak başka illere gidip çalışmak zorunda kalan ve bu nedenle eğitimden ve öğretimden geri kalan öğrenciler hakkında bir proje geliştirilmesi ve bu öğrencilerin bir şekilde eğitime dâhil edilmesi gerektiğini söyledi.

Yaptığı okul ziyaretleri sonrası değerlendirmelerde bulunan Göçmen, ilçede ekonomik sıkıntılarından dolayı okul bitmeden önce aileleriyle birlikte farklı illere gidip çalışmak zorunda kalan öğrenciler için yetkililerin mutlaka çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Göçmen, " İlçede bulunan okul müdürlerimizi ziyaret ediyoruz. İlçemizin belki de en büyük sıkıntılarından biri olan mevsimlik tarım işçisi öğrenciler konusunu konuştuk. Öğrencilerimiz, okulların tatil edilmesine aylar kala okuldan ayrılmak zorunda kalıyorlar. Bu durum ilçede hem başarı oranını düşürmekte hem de öğrencilerimizi mağdur etmektedir. Bu konuda yetkililer mutlaka bir politika geliştirip bu sorunu gidermelidir." dedi

Coğrafi olarak toprakları verimli bir bölgede bulunduklarının altını çizen Göçmen,  verimli tarım arazilerine rağmen Atatürk Barajından yeterince istifade edemedikleri için tarım alanında istihdam yapamadıklarını söyledi.

Göçmen, "Eğer bu topraklarda sudan faydalanabilirsek hem bölgede daha iyi bir istihdam sağlanır hem de iş için dışarıya çıkmak zorunda kalan öğrencilerimiz ve aileleri ilçeden ayrılıp farklı yerlere giderek çalışmak zorunda kalmayacaklardır. Bu durum ilçemizin kanayan yarası haline gelmiştir. " ifadelerini kullandı.  (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)