• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...
Nusaybin`de 5 ayrı dalda sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Halk Eğitim Merkezinde (HEM) 5 ayrı kursa katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika töreni HEM konferans salonunda yapıldı. Programda konuşan Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ergün Baysal, sertifika alan kursiyerleri tebrik etti.

Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, en çok iş arkadaşı ve paydaşı olan kurumunun Milli Eğitim olduğunu belirterek, Halk Eğitim Merkezinin Milli Eğitimin can damarı olduğunu söyledi. Çetin, Mardin ilçeleri arasından en başarılı ilçe ve en çok kursu olan Halk Eğitim Merkezinin Nusaybin olduğunu ifade etti.

Kurslar ve sertifika töreni hakkında konuşan Nusaybin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şafak Kavak, HEM olarak amaçlarının, vatandaşların bilgi ve becerisini artırmak, gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmada onlara katkı sunmak, kurslarla sorunlara çözüm bulmak amacıyla çeşitli kurslar açtıklarını belirtti.

Özellikle fırsat eşitliğine katkıda bulunmak için vatandaşların ihtiyaç duyduğu her alanda yaş gözetmeksizin çeşitli kurslar açtıklarını kaydeden Kavak, "Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliği çerçevesinde bir öğrenci dahi olsa kurs açıyoruz. Bu seferberliği sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

Konuşmalardan sonra; okuma-yazma, orantasyon, ücretli öğretmenlere özel eğitim uygulamaları, kalorifer ve okul servis şoförlerine sertifika verildi. (Cihat Şayık -İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir