• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Doktor Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, büyükşehir meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Mutfak Sanatları Merkezinde, büyükşehrin 4 yıllık çalışmalarına ilişkin sunum yapan Şahin, toplantıya katılan katılımcıların öneri ve görüşlerini dinledi.

Bilgilendirme çalışmalarına devam edeceğini belirten Şahin, her kesimle paylaşımlarda bulunacağını söyledi.

"Kayıp kaçak oranında düşüşler sağlanınca suda indirime gittik" 

Şahin, yerel seçimlere bin 27 projeyle yola çıktıklarını ve çok zor bir dönem geçirmelerine rağmen de projelerin çoğunun ya tamamlandığını ya da bitmek üzere olduğunu belirtti.

Türkiye'nin İstanbul Melen'den sonra ikinci büyük içme suyu projesi olan Düzbağ İçme suyu Projesiyle Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Düzbağ beldesinden doğan ve Fırat nehrinin bir kolu olan Göksu çayını Gaziantep'e akıtacaklarını anlatan Şahin, Kartalkaya Barajından gelen eski boruların, 2,60 metre çapındaki çelik borularla değiştirildiğini ve kayıp kaçak oranında ciddi düşüşler sağlanınca da yüzde 15  oranında suda indirime gittiklerini söyledi.

"Hamdolsun Allah bizi mahcup etmedi"

Türkiye'nin en büyük konut projesi olarak gösterilen ve 250 bin nüfusun yaşayacağı Kuzeyşehir projesi ile ilgili çalışmaların da tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Şahin, "Topluma güven olması açısından, ağzından çıkanları yapabilme gücü çok önemlidir. Hamdolsun, Allah bizi mahcup etmedi. Türkiye'ye örnek projelerden biri olarak gösterilen 'Kuzeyşehir Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. TOKİ, bizim en büyük paydaşımız. 8,5 milyon metrekare alanda 50 bin konutun yükseleceği ve yaklaşık 250 bin nüfusun yaşaması düşünülen Kuzeyşehir'de ilk etapta 3 bin 500 konut bitti. Bir taraftan altyapı çalışmalarını yürütürken bir taraftan da yol açıyoruz." dedi.

Toplantıda, Gaziantep Tenis İhtisas Spor Kulübü Derneği (GATİK), Şahin'e derneğin onursal üyelik beratını verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)