• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
Akçakale`de hastalar acil serviste poliklinik hizmeti alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın, 'yoğunluk yaşayan hastanelerde gece mesaisine başlanacak' açıklamasının ardından Akçakale Devlet Hastanesinde de uygulamaya geçildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akçakale Devlet Hastanesi Başhekimi Şeyhmus Göz, Akçakale Devlet Hastanesinde çok yoğun bir poliklinik durumu olduğunu belirterek, "Bu yoğunluk sebebi ile mesai saatimizi sabah saat 09.00 dan 08.30' a çektik ve bunun çok faydasını gördük. Hastanemiz şuan çok rahatlamış durumda. Bununla birlikte acil serviste çok büyük sıkıntımız vardı. Bunun için de sağlık personeli sayımızı yükselttik, ancak yoğunluğun devam ediyor olması sebebi ile bir haftadır uygulamaya geçirdiğimiz 16.00 - 23.00 saatleri arası çocuk doktoru, dâhiliye doktoru muayenelerini başlattık. Gerekli olduğu durumlarda aile hekimi ve acil doktoru nöbetleri de tutturuyoruz. Bu sayede hastalarımız acil serviste çok rahat muayene olabiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Bu uygulamaya geçmelerinin en büyük nedeninin ilçede ki nüfus yoğunluğu olduğunu belirten Göz, yoğunluğun büyük bir kısmının ise ilçeye göçmüş olan Suriyelilerden kaynaklandığını söyledi.(İbrahim Yılmaz-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir