• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gürer: Hükümet bozuk karnesini düzeltmelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu'nda Hükümetin ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü ve yolsuzluğu önlemesi gibi konularda, karnesinin iyi olmadığını söyleyerek, "AKP Hükûmeti bozuk karnesini düzeltmelidir." dedi.

Dünya Bankasının göstergeleri üzerinden değerlendirmelerde bulunan Gürer, Türkiye'nin;  özgürlüklerde Zambiya'nın, hukukun üstünlüğünde Ruanda'nın, yolsuzluğun önlenmesinde ise Gana'nın gerisinde olduğunu söyledi.

"AKP hükümeti bozuk karnesini düzeltmelidir" diyen Gürer,  Dünya Bankasının 214 ülkeyi kapsayan Dünya Yönetişim Göstergelerinde ifade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, basın özgürlüğü ve seçme hakkı parametrelerine dayanan söz hakkı ve hesap verilebilirlikte Türkiye'nin  204 ülke arasında 144'üncü sırada olduğunu söyledi.

Gürer, "Hukukun üstünlüğünde 209 ülke içinde 108'inci sıradayız, Gana ve Ruanda'nın altındayız. Mevzuat kalitesinde 209 ülke arasında 82'nci sıradayız. Kamu yönetimi eksikliğinde 209 ülke içinde 95'inci sıradayız, Yunanistan ve Bulgaristan'ın altındayız. Yolsuzluğun kontrol ve önlenmesinde ise ülkemizin notu yüzde 48-50 düzeyindedir, Bulgaristan, Yunanistan, Gana gibi ülkelerin gerisindedir." ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de 2 ayda 5 işçinin kendini yaktığını belirten Gürer, ülkenin sorunlarının aşılmasının, ekonomik gelişmelerin ve yatırımın önünün açılmasının önünde en büyük engelin ülkenin araştırmadaki sıralaması olduğunu söyledi.

Gürer, "Ekonomik kırılganlık ve geleceğe dair karamsarlığın aşılması için önce AKP Hükûmeti bozuk karnesini düzeltmelidir." dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir